Verhuizen

Hulp nodig bij het vinden of kopen van een huis? Dan is een aankoopmakelaar de oplossing!

9 maart 2022

Als je gaat verhuizen is het soms best een klus om het perfecte huis te vinden. Soms voldoet een huis niet aan al je eisen en moet je concessies doen. Alleen of samen met je partner een koop -of huurhuis vinden is dan een grote opgave. Een aankoopmakelaar is in dat geval een goede oplossing. Die helpt jou namelijk met het juiste huis vinden. 

Wat is een aankoopmakelaar? 

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. De taken die een aankoopmakelaar doet, bespreek jij met de aankoopmakelaar. Hiervoor moet je goede afspraken maken met de aankoopmakelaar. Er zijn grofweg vier zaken die de aankoopmakelaar doet. Zoeken naar de woning, bezichtigen, onderhandelen en begeleiden. 

De kosten van een aankoopmakelaar 

De kosten van een aankoopmakelaar verschilt per aankoopmakelaar. Hier zijn geen vaste tarieven voor. Vaak werkt een aankoopmakelaar met een vast bedrag, maar er zijn ook aankoopmakelaars die werken met en percentage van de aankoopprijs van de woning. 

Een woning zoeken

Een aankoopmakelaar heeft vaak meerdere opties bij het vinden van een woning dan jij. Zo ziet een aankoopmakelaar woningen die nog niet op een woningsite als Funda staat. Een aankoopmakelaar benadert de woningeigenaren wat jij zelf niet doet en zoekt ook naar woningen in wijken waar jij misschien niet aan dacht. Zoek jij een woning in Arnhem? Dan regel je een makelaar in Arnhem

De woning bezichtigen 

Samen met de aankoopmakelaar bezichtig je de woning. De aankoopmakelaar kijkt namelijk met een neutrale blik naar we woning en stel kritische vragen aan de woningeigenaar. Denk aan vragen over de isolatie, de bouwkundige staat en de omgeving. Na de bezichtiging zet de aankoopmakelaar de voor -en nadelen op een rijtje en geeft jou advies over de woning. 

Onderhandelen over de woning 

Vervolgens is het tijd voor het onderhandelen. Dit is hetgeen waar de aankoopmakelaar zo goed in is. Een grote reden om een aankoopmakelaar in te schakelen, is de voordelige aankoopprijs van het huis. 

Wat doet de aankoopmakelaar niet?

Let op, want met sommige zaken houdt de aankoopmakelaar geen rekening. Zo doet hij geen bouwkundige keuring, taxatie voor de financiering en de aankoopmakelaar fungeert niet als verkoopmakelaar. 

Een aankoopmakelaar nemen heeft dus veel fijne voordelen bij het vinden en kopen van een huis. Lukt het je niet om een huis te vinden en te kopen? Schakel dan zeker een aankoopmakelaar in, want deze helpt je goed op weg.

You Might Also Like