Verhuizen

De 3 diensten die u verwacht van een makelaar

19 januari 2021

Uw woning verkopen via een makelaar of een woning aanschaffen via een makelaar scheelt een hoop werk. Ondanks dat alles voor ons gedaan wordt willen we toch dat het allemaal op rolletjes loopt en daar horen bepaalde basisregels bij zoals hieronder vernoemd.

Heldere afspraken

Onverwachte verrassingen tijdens het kopen of verkopen van een huis is het laatste waar we aan willen denken. Het moet voor de koper of verkoper duidelijk zijn wat de prijs is, wat er voor service wordt en hoe het proces in gang gaat. Dit alles duidelijk verwoord op zwart wit en we kunnen door met de deal. Dit is een belangrijke als eigenschap voor de makelaar.

Prijs Inschattingen

Een van de belangrijkste onderdelen, de vraagprijs. Hier valt echter veel over te discussiëren maar de makelaar zal uiteindelijk met een goede vraagprijs moeten komen. De fundering van deze vraagprijs moet ijzersterk staan want een te hoge prijs kan leiden tot een lange termijn van in de verkoop staan en uiteindelijk misschien zelfs geen verkoop opleveren. Bij een goede makelaar is het dus van belang dat deze een duidelijk en realistisch beeld kan geven van de desbetreffende vraagprijs. 

Vertrouwen

Door uw huis in handen te leggen van een makelaar of juist een huis uit handen te nemen van een makelaar komt er een hoop vertrouwen bij kijken. Is het huis wel zo perfect als de makelaar omschrijft en kan ik er op vertrouwen dat de prijs goed is voor de prijs die makelaar mij geeft. Om hierachter te komen is een kennismakingsgesprek verstandig, door alvast een eerste ervaring met de makelaar te hebben geeft zich dat een goed eerste beeld. Google ook eens naar de desbetreffende makelaar of naar makelaars in het algemeen om te kijken naar de reviews en ervaringen van andere klanten, zoek bijvoorbeeld eens naar makelaar Gouda. Goede reviews duiden vaak op goede service en dus betrouwbaarheid.

You Might Also Like