Verhuizen

Huis verkopen in Spanje, hoe doe je dat?

19 januari 2021

Ben je eigenaar van een woning in Spanje en wil je deze graag verkopen? Dan kan het handig zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen die ervaring heeft met de verkoop van internationale woningen. Wil je weten hoe het verkooptraject van een woning in Spanje in zijn werk gaat? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor de verkoop van jouw woning in Spanje.

Redenen om een woning in Spanje te verkopen

De redenen om een woning in Spanje te verkopen zijn legio. Je wilt bijvoorbeeld verkopen omdat je wilt verhuizen naar een ander land, of omdat de kosten voor het (vakantie)huis te hoog worden. Het kan ook voorkomen dat je wegens ziekte of het overlijden van een gezinslid de woning wilt verkopen. Anderzijds kan het ook zo zijn dat de woning in eerste instantie is gekocht als een belegging in vastgoed, met het doel deze later weer door te verkopen. Wat de reden ook is, je wilt natuurlijk niet te lang met je (tweede) huis blijven zitten. Schakel daarom een verkoopmakelaar in die veel ervaring heeft in deze branche om een snelle verkoop te regelen. Een huis kopen of verkopen in spanje doe je met Villa Nova Real Estate. 

Waar moet je op letten bij de verkoop van een woning in Spanje?

De verkoop van een woning in Spanje gaat iets anders dan de verkoop van een woning in Nederland. Wanneer je in Spanje je woning met winst verkoopt moet je vermogenswinstbelasting betalen. Er zit verschil tussen de vermogenswinstbelasting voor een ingezetene en een niet-ingezetene. Daarnaast wordt er plusvalia belasting berekend. Dit is een gemeentelijke belasting die wordt berekend aan de hand van de WOZ-waarde van de woning en het aantal jaren dat je de woning in bezit hebt gehad. Je betaalt daarnaast voor makelaarsprovisie en advocaatkosten voor het opstellen van een verkoopcontract.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt ervoor zorgen dat jouw woning helemaal verkoopklaar is. Het is daarom aan te raden om jouw woning voor verkoop helemaal na te lopen op gebreken. Vervang hang- en sluitwerk als dat niet meer goed is, en zorg dat de woning er schoon en fris uit ziet. Een kleine opknapbeurt hoeft immers niet veel te kosten. Laat aan potentiële kopers zien waarom het zo geweldig is om een huis in Spanje te bezitten, door jouw woning er perfect uit te laten zien!

You Might Also Like