Verhuizen

De top drie redenen om in Rotterdam te gaan wonen

24 augustus 2020

De top drie redenen om in Rotterdam te gaan wonen

Rotterdam is op één na de grootste stad van Nederland met bijna 600.000 inwoners. Als onderdeel van de metropoolregio Rotterdam – Den Haag komt het aantal uit op ruim 2,3 miljoen inwoners. De drie grote steden in de top vier zetten zich toch een beetje af tegen de grootste stad met beginletter “A”. Dat is heus niet uit jaloezie, maar meer om te laten zien dat Nederland meer te bieden heeft dan Ajax, coffeeshops en XXX op de paaltjes … en op de Wallen. Er zijn volop redenen om in Rotterdam te gaan wonen, om deze pagina enigszins leesbaar te houden beperken we ons tot drie stuks. En we geven je een handige tip als je goedkoop wilt verhuizen naar Rotterdam!

 

1. Minder toeristen

Nederland is voor veel buitenlandse toeristen hetzelfde als Amsterdam. Heel gezellig, maar je voelt je als inwoner haast een gast in eigen stad. Rotterdam heeft ook veel te bieden, maar loopt daar niet zo mee te koop. Er wordt wel gezegd dat je iemand moet kennen in Rotterdam die je als gids meeneemt, anders zul je alle prachtige plekjes in deze stad nooit zelf vinden.

 

2. Grote diversiteit

Amerika wordt vaak bestempeld als een ‘melting pot’ waar culturen en nationaliteiten samenkomen. In praktijk worden ‘Native Americans’ opgescheept met een klein stukje woestijn, en wordt iedereen die niet voldoet aan het idee van ‘White Anglo-Saxon Protestant’ op een lagere trede geplaatst. Rotterdam kent zeker spanningen en problematiek bij integratie, toch is er een bereidheid om samen te werken die je niet overal tegenkomt. Als je verhuist naar Rotterdam wordt je snel geaccepteerd. Wees wel bereid om je te gedragen als ‘Rotterdammer’, want het is wel één grote familie.

 

3. Alles wat je nodig hebt

Als havenstad is Rotterdam wereldwijd bekend en geroemd als poort naar Europa. Je kunt vanuit deze stad snel naar andere hotspots in de Randstad reizen, en in het centrum vind je alles wat je nodig hebt op een klein aantal vierkante kilometers. Zowel studenten als werknemers, ondernemers en gepensioneerden vinden hier waar ze naar zoeken. Het is niet verbazingwekkend dat veel studenten, expats en andere ‘tijdelijke’ gasten naar een permanent onderkomen zoeken in deze regio.

 

Goedkoop verhuizen naar Rotterdam

Je hebt bovenstaande redenen gelezen, en in een andere browser tab ben je uiteraard al op zoek naar een passende huur- of koopwoning. Dat is heel begrijpelijk, om jouw dromen snel waar te maken kun je een verhuisservice in Rotterdam inschakelen. Maar dat is toch niet goedkoop verhuizen naar Rotterdam? Een bakfiets is toch veel goedkoper? In de eerste plaats zijn bakfietsen behoorlijk prijzig, daarnaast is dit romantische idee vooral leuk in films. Je wilt bezig zijn met wonen en leven, het verhuisproces staat hierbij vooral in de weg. Tijd is geld, een ervaren verhuizer zorgt dat je snel van locatie A naar locatie B kunt verhuizen. Of locatie R in dit geval… Vraag eerst offertes aan, maak ook een splitsing van zaken die je zelf kunt doen, en wat je liever overlaat aan de professionals. Denk aan zelf dozen inpakken, en groot meubilair laten verplaatsen met een verhuislift door een specialist. Zo kun je tijd én kosten besparen!

You Might Also Like