Verhuizen

Jouw woning gunstig verkopen

20 januari 2021

Heb jij onlangs een nieuwe woning gekocht waaraan nog veel verbouwd moet worden? Dan is het prettig om een financiële buffer te hebben. Je wilt dan ook jouw huidige woning tegen een gunstige prijs verkopen. Maar hoe doe je dat? Wat is een reële verkoopprijs en hoe vergroot je de kans op een succesvolle verkoop? Dit zijn allemaal vragen waar een deskundige verkoopmakelaar antwoord op kan geven.

Voor welke verkoopstrategie kies je?

Bij de verkoop van een woning komt een hoop kijken. Gelukkig kun je hiervoor de hulp van een professionele makelaar inschakelen. Een écht goede makelaar zal de woning niet zomaar in de verkoop zetten. Hij zal namelijk eerst een passende verkoopstrategie bepalen. Het bepalen van een goede verkoopstrategie is namelijk essentieel voor een succesvolle verkoop. Iedere woning is immers anders en vraagt daarmee om een specifieke aanpak. Het opstellen van een verkoopstrategie kun je zien als de basis voor het verdere verkooptraject. Wil jij weten wat de optimale verkoopstrategie voor jouw woning is? Schakel dan de makelaar Sluis in en kom tot een succesvolle verkoop van de woning.

Zo ziet het verkooptraject eruit

Aan de daadwerkelijke verkoop van een woning gaat een heel traject vooraf. Zoals gezegd is het bepalen van een verkoopstrategie essentieel. Dit is dan ook altijd de eerste stap bij de verkoop van een woning. Wanneer de huidige woningmarkt en de daarbij behorende kansen goed in kaart zijn gebracht, wordt er een verkoopprijs vastgesteld. Vervolgens is het tijd om de woning aan de buitenwereld te gaan tonen. Dit wordt gedaan middels verschillende kanalen met mooie foto’s en wervende teksten. Een goede presentatie van de woning zal al snel leiden tot de eerste bezichtigingen die vervolgens hopelijk weer resulteren in onderhandelingen. Ben je het met de koper eens geworden over de prijs? Dan zal de makelaar Breskens je verder begeleiden tot en met de uiteindelijke afwikkeling bij de notaris.

Van taxatie tot verkoop

Wanneer je in zee gaat met een deskundig makelaarskantoor, reikt de expertise van de makelaars doorgaans verder dan het enkel verkopen van woningen. Zo is het bij een professioneel makelaarskantoor ook mogelijk om jouw woning te laten taxeren. Woon jij in de omgeving Zeeuws-Vlaanderen en wil je misschien jouw woning verkopen? Laat je huis dan taxeren door een deskundige taxateur. De erkende taxateur is overigens alleen bevoegd om tot taxatie van een woning over te gaan als hij geen partij is bij de aankoop of verkoop van de woning. Kun jij bij (de weg naar) de verkoop van je woning deskundige hulp gebruiken? Vraag dan een professionele makelaar om hulp.

 

 

You Might Also Like