Verhuizen

Wil je een huurhuis huren? Dat is een makkie! 

30 augustus 2021

Ooit moeten we er allemaal aan geloven. Het huren van een woning. De slimme lezer denkt nu vast, je hoeft niet te huren, maar je kunt ook een huis kopen. Echter, in deze huidige tijd waar de huizenprijzen de pan uit rijzen, is dit niet meer vanzelfsprekend. In deze tijd kun je daarom maar misschien beter (als eerste woning) kiezen voor een huurwoning. Dit biedt namelijk in beginsel veel flexibiliteit, zo is opzeggen eenvoudiger en kun je makkelijker verhuizen. 

Je kunt dus gaan en staan waar je wilt, zonder het risico te lopen dat je met torenhoge schulden eindigt. Mocht je de keuze maken om een woning te huren, dan zijn er echter verschillende aspecten die bij deze serieuze stap komen kijken. Hopelijk kun je na het lezen van deze tekst, deze stap gemakkelijker maken. 

Voordat je begint aan je huurhuis zoektochtVoordat je überhaupt op zoektocht gaat naar een huurwoning is het van belang dat je concreet weet waar je wilt gaan wonen. Zo weet je waar je naar zoekt, bijvoorbeeld een zoektocht naar een huurwoning Eindhoven. Weet hierbij wel, wanneer je kiest voor een huurwoning Eindhoven, dat de kosten hoger zullen zijn dan bij een huurwoning in een dorp. Je budget moet dus passen bij je wens. Daarbovenop komt ook nog het feit dat de zoektocht naar huurwoningen niet gemakkelijk is. 

De vraag naar huurwoningen is groot, helaas groter dan het aanbod. Aangezien je niet alleen bent in de zoektocht naar huurwoningen, bijvoorbeeld een huurwoning Eindhoven, is het van belang je tijdig in te schrijven bij verschillende woningcorporaties. Het kan namelijk vrij lang duren voordat je in aanmerking komt voor een woning. Tot slot is het ook van belang dat je van te voren weet wat voor huurwoning je zoekt. Wil je een studio of een appartement, etc.? 

Bron: https://huurflits.nl/ 

Waar moet je opletten? 


Nu je voor jezelf concreet een plan van aanpak hebt is het tijd voor de tweede stap, namelijk het reageren op woningen (via verschillende platforms mogelijk). Na deze reactie krijg je vaak te horen of je in aanmerking komt voor een bezichtiging of niet. Echter is het van belang dat je tijdens deze bezichtiging op verschillende punten let. Laat je dus niet in je zoektocht verleiden door je enthousiasme, maar blijf ten alle tijden scherp. Maak ook van te voren een lijstje met punten waarop je wilt gaan letten. 

 

Denk hierbij aan de leeftijd van de cv-ketel, de isolatie van het huis, de sanitair, de keuken, het energielabel van het huis, het woonoppervlak, de ligging/omgeving (scholen, winkels, sportvoorziening, etc.), etc. Na de bezichtiging volgt vaak de volgende stap, namelijk het officieel reageren op de woning. Mocht je na het bezichtigen en reageren op verschillende huurwoningen eindelijk de potentiële eigenaar worden van jouw droomhuisje, controleer dan altijd het huurcontract. Controleer het huurcontract ten alle tijden voor het tekenen op de juistheid van de werkelijke oppervlakte van de woning en de servicekosten. 

 

Daarnaast is het ook van belang dat je duidelijke afspraken maakt met de verhuurder en tot slot is het van belang om te kijken naar de WOZ waarde van de woning en te beoordelen of de te betalen huurprijs overeenkomt met de waarde. Kortom, er komt een heleboel kijken bij de zoektocht naar een huurwoning, maar ook dit kun je!

 

You Might Also Like