Inrichting

Zo vind je designmeubels passend bij jouw woonstijl

25 augustus 2021

Wie denkt dat design een duidelijk afgebakende stijl is heeft het mis. Designmeubels zijn er voor allerlei stijlen: met ronde of strakke lijnen, in zwart-wit of diepe kleuren, in hout, metaal of stof… Het kan allemaal. Wat een designmeubel en designmeubel maakt is esthetiek, duurzaamheid, nut en techniek. In dit artikel leggen we de kenmerken per woonstijl uit en geven we tips over waar je betaalbare designmeubels kunt vinden. 

Klassiek

De klassieke stijl is tijdloos, maar wordt vaak enigszins aangepast aan de huidige trends, zoals bij de meubels van Richmond, waarin veel velvet wordt verwerkt, een materiaal dat momenteel populair is. Vaak worden details, zoals knopen en ruitpratronen toegepast in klassieke meubels. De klassieke stijl wordt verder gekenmerkt door diepe kleuren. 

Industriële

Misschien wel het tegenovergestelde van het luxe klassieke is het rauwe industriële. In industriële meubels komen vaak grove metalen poten terug. Als je het iets fijner wilt maken, kunnen ranke metalen poten er ook bij passen. 

Bohemian

In de bohemian stijl worden vaak natuurlijke producten gebruikt zoals hout en natuurlijke stoffen. Designstoelen van rotan zijn bijvoorbeeld passend bij deze stijl. 

Retro

Met deze stijl waan je je ergens in de jaren ‘50 tot en met ‘70. Designmeubels die hierbij passen worden gekenmerkt door geometrische vormen, zoals een perfecte cirkel, driehoek of vierkant. Er worden ook prachtige, duidelijke kleuren in verwerkt, zoals petrol en oker. 

Scandinavisch

Een stijl die in de afgelopen jaren de Nederlandse woningen betrad, is de Scandinavische, waarin vooral rustige kleuren, natuurlijke materialen en simpele vormen terugkomen. 

 

Nu je welke woonstijl of wat voor soort meubels bij je past, kun je op zoek naar passende designmeubels. Waar je deze meubels vind is niet afhankelijk van je stijl. Deze webshop heeft namelijk betaalbare designmeubels voor elke stijl. Veel plezier met shoppen!

You Might Also Like