Inrichting

Met deze 5 accessoires maak je van jouw woonkamer een paleisje

19 augustus 2021

Niks is belangrijker dan je thuis te voelen in je eigen huis. Waar de een zich thuis voelt in een oase aan kleuren en accessoires, heeft een ander een voorkeur voor een strak, minimalistische inrichting. Op het internet kan je uren struinen en kom je van alles tegen op het gebied van interieur. Websites zoals interieur-ideeen.com en 124Home zijn perfect om genoeg interieur inspiratie op te doen. Even geen zin om uren te struinen op het internet? Wij hebben alvast de 5 leukste woonaccessoires op een rijtje gezet. 

 

Een kussentje hier.. Een kussentje daar..

Oke, misschien wel de meest voor de hand liggende accessoire ooit, maar deze mogen zeker niet ontbreken. Een sierkussentje doet meer met een interieur dan je op voorhand kan bedenken. Het is de meest simpele maar leuke accessoire om je huis een warme sfeer te geven. Je hebt ze in alle soorten en maten en daardoor geschikt voor elk interieur. En wist je dat een kussentje niet per definitie op een bank of stoel hoort te liggen? Ook leuk voor in de vensterbank, in een open kast of ergens random op de vloer.

Tip: Combineer kussentjes van verschillende kleuren, materialen en vormen. Zo zorg je ervoor dat het een speels effect krijgt. 

 

Het Rijksmuseum is er niks bij.

Kunst. Toch wel een belangrijk accessoire voor in huis. Met kunst laat je veel zien over je persoonlijkheid en het geeft karakter aan je huis. Kunst kan ook heel leuk dienen als een echte eyecatcher in huis. Vaak denken veel mensen dat kunst onbetaalbaar is voor de meeste mensen, maar ook kunst heb je in alle vormen en maten. Zelf kunst maken is ook nog een optie voor de diy’ers onder ons. Een leuke, creatieve en goedkope manier om van je huis een Rijksmuseum te maken.

 

Flower power

Wie houdt er nou niet van bloemen en planten? Buiten het feit dat het veel sfeer geeft aan je huis, zuivert het ook nog eens je huis. Alleen hebben planten en bloemen veel zorg en aandacht nodig en dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn kunst en droogbloemen de uitvinding van de eeuw. Wel de lusten, maar niet de lasten. Wat wil je nog meer?

 

Hang ze maar op

Gordijnen zijn misschien wel de grootste sfeer bepaler in huis. Een gordijn kan een echte eyecatcher zijn in huis. Een felle kleur, een gekke print of een ongewoon stofje kan je huis binnen no time veranderen in een plek waar je nooit meer vandaan wilt. Omdat een gordijn ook een woonaccessoire is die je niet elke week verandert, kiezen de meeste mensen voor een wat neutraler gordijn. In een huis met veel tierelantijntjes en kleuren, kan een neutraal gordijn ook goed dienen om evengoed de rust in huis te creëren. 

 

Vloerkleden en plaids

Ook weer een vanzelfsprekende accessoire in huis, maar die je echt niet kan missen. Vloerkleden en plaids geeft letterlijk warmte aan het huis. Geen wonder dat ze dan ook in bijna elk interieur terug te vinden zijn. Ook hier kan je ervoor kiezen om een eyecatcher van het vloerkleed te maken of het lekker neutraal te houden. Heb je er wel eens aan gedacht om een vloerkleed aan de muur te hangen? Een vloerkleed, warmte en wanddecoratie in één. Best leuk toch?

You Might Also Like