Inrichting

Maak je bank gezellig met luxe kussens

22 juni 2021

Je ziet het steeds meer terug in het interieur het afgelopen jaar, de luxe woonaccessoires. Luxe meubels en woonaccessoires zijn de nieuwe trend in 2021. Je ziet steeds meer accessoires en kleinere meubels in het interieur terugkomen. Zoals luxe kussens, een poef fluweel, kaarsen, dienbladen, vazen, (droog)bloemen. Verschillende materialen en kleuren staan centraal bij deze stijl. Wil jij je woning ook inrichten in deze stijl, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Lees dan verder, in dit artikel kom je er alles over te weten.

Kleuren en materialen die centraal staan


Je herkent de stijl meteen aan de kleuren. Wit, zwart en vooral goud zijn de hoofdkleuren van deze stijl. Ook grijs en zilver zie je vaak terug komen. Het is belangrijk dat je de kleuren op de juiste manier gebruikt. Kies eerst een basiskleur en ga daarna je accessoires en meubels hierop aanpassen. Je kiest bijvoorbeeld als basiskleur wit en je accessoires zijn goud. Dan zullen de gouden accessoires meteen opvallen. Denk aan merken zoals Eric Kuster. Bij deze merken zie je de luxe duidelijk terug. 

Als je als basiskleur goud kiest en alle meubels en accessoires ook in het goud hebt zullen de gouden luxe kussens niet opvallen, terwijl ze bij de andere kamer (met de basiskleur wit) juist wel opvallen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van materialen als fluweel, zijde en brokaat. Deze materialen stralen direct luxe en warmte uit in je interieur. Vooral de poef fluweel is erg populair. Het is een klein meubelstuk dat veel luxe uitstraalt.

Luxe woonaccessoires in je interieur integreren


Als je een luxe stijl in je huis wilt start je met een basiskleur. Wit, zwart en grijs zijn de veiligste basiskleuren om mee te beginnen. Je kunt daarna accenten creëren door andere kleuren aan je interieur toe te voegen zoals bijvoorbeeld gouden luxe kussentjes of een gouden vaas. Het is ook leuk als je kleuren combineert. Als je een zwart dienblad op tafel hebt staan kun je gouden en zwarte accessoires op het dienblad neerzetten. 

Je kunt op deze manier zoveel contrast creëren als je zelf wilt. Zorg er ook voor dat een bepaalde stof vaker terug komt in je interieur. Kies bijvoorbeeld een poef van hetzelfde materiaal als de siergordijnen. Als je het nu leest denk je waarschijnlijk dat het erg veel werk is en weet je niet waar je moet beginnen, maar met het toevoegen van een paar accessoires ben je al een heel eind op weg.

You Might Also Like