Sfeer

Haardhout kopen deze winter

23 juni 2021
Ovengedroogd haardhout kopen

Wilt u in de winter lekker voor de open haard of kachel zitten, genietend van de warmte en het knetterende vuurtje? Wilt u haardhout kopen? Bestel dan een van onze ovengedroogde haardhout soorten en geniet morgen nog van uw open haard. Onze haardhout is voordelig, wordt gratis verzonden en is van goede kwaliteit.

Ovengedroogd haardhout kopen

Al onze haardhout soorten zijn ovengedroogd. Dat betekent dat ze ze in een speciale droogkamers extra droog zijn gemaakt tot een vochtigheidspercentage van 20%. Hierdoor zijn onze haardhout blokken niet alleen direct te gebruiken, de kwaliteit van het haardhout wordt ook een stuk beter. Het rookt nauwelijks en blijft lang op temperatuur.

Bewaar het haardhout altijd op een droge plek. Als het haardhout te nat wordt, gaat dit erg roken. Dit is niet fijn als u in huis stookt, maar ook in de tuin kan het voor overlast zorgen.

Welke houtsoort is het beste?

Gaat u haardhout kopen? Let dan goed op welke soort haardhout u koopt. De verschillende soorten zijn namelijk afhankelijk van waar u het gebruikt. Gebruikt u het haardhout in huis? Kies dan voor berkenhout. Berkenhout brandt schoon en geeft veel warmte af. Ideaal voor een open haard in huis.

Wilt u het haardhout om buiten een vuurtje te maken, op uw grill of binnen in de open haard? Gebruik dan bijvoorbeeld eiken of beuken. Deze branden lang, geven mooie vlammen, en de kooltjes gloeien lang na. Naaldhout, denk aan den of spar, geeft het fijne knetterende geluid en de bekende geur.

Goedkoop haardhout

Bij koophaardhout.nl kunt u goedkoop haardhout kopen. Wij hanteren voordelige prijzen. Als u voor 12:00 uur bestelt, wordt het de volgende werkdag verzonden. Daarnaast verzenden wij al onze bestellingen gratis. Zakken haardhout zijn verkrijgbaar in 20 liter. Netten in 22 liter. Onze blokken haardhout zijn zo’n 25 centimeter waardoor ze in alle haarden passen.

Hoe lang brandt haardhout?

Een veelgestelde vraag over haardhout, is hoe lang het hout ongeveer brandt. Een begrijpelijke vraag, maar ook een die lastig te beantwoorden is. De brandtijd is namelijk verschillend per houtsoort en daarnaast afhankelijk van een aantal factoren. Stookt u bijvoorbeeld in een dichte haard of open haard? Stookt u buiten of binnen? Hoe hoog is de luchtvochtigheid. Allemaal factoren die de brandtijd beïnvloeden. Toch kunnen we per houtsoort uitgaan van de volgende brandtijd:
Elzenhout ± 1 tot 1,5 uur per blok;
Berkenhout: ± 1 tot 1,5 uur per blok.

Haardhout bestellen

Bij koophaardhout.nl kunt u makkelijk haardhout bestellen. Bekijk het assortiment hout, kies uw optie en bestel het hout. U kunt veilig afrekenen. Na betaling zullen we de bestelling zo snel mogelijk en gratis verzenden. Als u vóór 12:00 uur besteld, leveren we het de volgende dag nog.

You Might Also Like