Sfeer

Inspiratie voor de kerstversiering

7 januari 2019

In de fase na de feestdagen in december worden kerstspullen vaak met hoge korting te koop aangeboden. Het biedt winkeliers de mogelijkheid om nog iets voor deze spullen te krijgen, zonder dat ze de kerstversiering een jaar op moeten slaan. Voor consumenten biedt deze uitverkoop een unieke kans, om alvast spullen in huis te halen voor de aankomende feestdagen in 2019. Zou je de kerstversiering pas in december van dit jaar kopen, dan betaal je hier vaak veel meer voor. Hoe richt jij je woning op een gezellige wijze in tijdens de feestdagen? Wij geven je in dit artikel alvast wat inspiratie!

Zelf een houten kerstboom maken met kerstlampjes

Een van de mogelijkheid die je hebt, is het creëren van je eigen houten kerstboom. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een losse plank, een balk en een setje met kerstlampjes. Zaag de planken zo, dat deze de vorm van een kerstboom krijgen als je ze aan de balk bevestigt. Boor vervolgens een aantal gaten in de planken, waar je de kerstlampjes doorheen kunt duwen. Schakel de kerstlampjes vervolgens in, om een hele sfeervolle kerstaccessoire te hebben! Ideaal voor op tafel, voor in de vensterbank, enzovoorts.

Een pot met kerstballen en kerstverlichting

Ook leuk is het gebruik van een glazen pot of vaas, die je vult met kerstballen. Tussen de kerstballen kun je een slinger met kerstverlichting laten lopen, om op die manier een heel sfeervol effect te creëren. De kerstballen zorgen voor de weerkaatsing van het licht van deze kerstlampjes. In het bijzonder wanneer je voor glazen kerstballen kiest. Ideaal voor in de avond!

Tip: kies bij de aanschaf van nieuwe kerstverlichting voor ledverlichting. De led-lampjes gaan veel langer mee dan de traditionele kerstverlichting en zijn daarbij milieuvriendelijker. Je kunt deze ledverlichting bij vrijwel iedere winkel met kerstversiering kopen tegenwoordig.

You Might Also Like