Inrichting

De interieurtrends voor 2019

7 januari 2019

De start van een nieuw jaar is voor veel huishoudens een reden om hun interieur te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een versleten bank, het vernieuwen van het behang op de muren, enzovoorts. Bij het vernieuwen van je interieur kan het slim zijn om rekening te houden met de laatste interieurtrends voor 2019. Zo weet je zeker, dat je weer enige tijd vooruit kunt met je nieuwe interieur. In dit artikel zetten we een aantal van deze interieurtrends voor je op een rijtje! Van welke van deze interieurtrends was jij al op de hoogte?

Botanische ruimtes blijven aan populariteit winnen

In 2018 kwam de botanische woonkamer op! Onder een botanische woonkamer verstaan we een ruimte, waarin verschillende grote kamerplanten gebruikt zijn. De kamerplanten geven de ruimte meer kleur en kunnen loze ruimtes opvullen. Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook voor een groene kleur op de muur zorgen. Kies bij voorkeur voor een donkergroene kleur, wat in combinatie met de lichtere kleur groen van planten voor een speels contrast zorgt. Je kunt ook voor een type behang kiezen met de contouren van planten.

Zelf meubels maken met steigerhout

Naast het groen van de kamerplanten, is ook het gebruik van steigerhout in je interieur populair op dit moment. Het overkoepelende thema van deze planten en het gebruik van steigerhout is het toevoegen van natuurlijke materialen aan je interieur. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een kleine boomstam in je interieur te gebruiken, die dient als een extra zitplek of een tafeltje om spullen op kwijt te kunnen.

Ga zelf aan de slag met het maken van meubels met steigerhout! Er zijn op internet verschillende bouwtekeningen te vinden, waarmee je heel eenvoudig een eigen meubelstuk kunt maken. Denk aan een bijzettafel, een salontafel, enzovoorts.

You Might Also Like