In de tuin

Zo maak je van je tuin een paradijs!

7 januari 2019

Eigenlijk zijn er maar weinig dingen zo fijn, als genieten van de rust en ruimte van je eigen tuin. Lekker een boekje lezen in de schaduw en genieten van een glas wijn op je eigen terras is wat iedereen wel wilt na een drukke dag toch? We begrijpen dat dit zomerse beeld nu, midden in de winter, natuurlijk minder goed voor te stellen is, maar wist je dat dit juist hét seizoen is om eens kritisch na te denken over je tuininrichting? Als je nu alvast gaat oriënteren weet je tenminste zeker dat je komende zomer kunt genieten van je eigen stukje paradijs. Je tuin wordt namelijk niet vanzelf een paleisje. Om je een beetje op weg te helpen hebben we alvast twee tuinelementen voor je uitgedacht die min of meer de basis vormen voor je hele inrichting. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Een plek om tot jezelf te komen

Oké, je wilt van je tuin meer dan alleen een buitenruimte maken. Om ervoor te zorgen dat je straks helemaal op kunt gaan in de rust en ruimte van je tuin moet er wel een plek zijn waar je terecht kunt. Het is daarom een goed idee om je tuin te voorzien van een veranda. Een veranda is een terrasoverkapping die is bevestigd aan je huis. Dit zorgt ervoor dat je afgeschermd kunt relaxen op je loungebank of bijvoorbeeld heerlijk kunt genieten van een zomerse maaltijd met je gezin. Met een veranda ben je namelijk minder afhankelijk van het weer. Als het regent kun je heerlijk droog zitten en als de zon schijnt voorziet een veranda van schaduw. Zelfs in de winter kun je door middel van een terrasverwarmer genieten van je veranda. Daarnaast zijn veranda’s verkrijgbaar in tal van vormen, maten en kleuren. Deze kan dus vaak helemaal aangepast worden aan je persoonlijke wensen en behoeften. Ook zijn veranda’s duurzaam en kunnen ze er zelfs voor zorgen dat je woning meer waard wordt!

Een loungehoek waar je kunt relaxen

Een veranda zorgt ervoor dat je een plaats in de tuin hebt die je helemaal in kunt richten als jouw persoonlijke plekje, waar je helemaal tot rust kan komen. Hierbij is het wel belangrijk dat er ook een loungehoek is waar je kunt zitten. Daarom is het belangrijk om deze winter ook inspiratie op te doen op het gebied van tuinmeubels. Tuinmeubelen zijn namelijk verkrijgbaar in tal van materialen en designs. Het is daarom belangrijk dat je goed stilstaat bij de stijl die je terug wilt laten komen in je tuin. Kies je voor een industriële look of toch voor een landelijk thema?

You Might Also Like