In de tuin

Maak een groentetuintje in je tuin

21 september 2016

Zeker in de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin! Pak er een glas wijn bij, zak onderuit in je tuinbank en geniet van de ondergaande zon. Om je tuin nog leuker te maken, kun je een groentetuin beginnen. Voor een groentetuin heb je maar weinig ruimte nodig, terwijl de opbrengst erg groot kan zijn! Denk bijvoorbeeld aan heerlijke aardbeien van je eigen aardbeiplanten, frambozen van een frambozenstruik of verse sla en andijvie. Niet alleen is het voor jezelf leuk om een groentetuin te beginnen, ook kan het voor kinderen een leerzaam proces zijn om kennis te maken met verschillende soorten groenten. Laat de kinderen bijvoorbeeld helpen bij het plukken van de aardbeien of het zaaien van de bietjes en snijbiet.

 

Verschillende groentes verbouwen

In een groentetuin kun je tal van verschillende soorten groentes verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan sla, prij, andijvie en boerenkool. Deze groentes hebben relatief weinig verzorging nodig en koop je voor nog geen tien cent in een tuinwinkel. Wanneer de groente groot is, kun je hier geld mee besparen! Naast de groente is het leuk om een paar soorten fruit, zoals frambozen en aardbeien, aan de groentetuin toe te voegen.

 

Tip: wist je dat aardbeien zich voortplanten? Ieder jaar zal je nieuwe stekjes vinden, die je kunt verpoten of kunt laten staan om nog meer aardbeien te krijgen.

 

Maak er een kruidentuintje van

Naast groente en fruit biedt de groentetuin ruimte om verschillende soorten kruiden te verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, bieslook en soortgelijke kruiden. Er is niets fijner dan iedere dag verse kruiden uit je eigen groentetuin. Je kunt de kruiden aan het eind van het seizoen drogen, zodat je ook in de winter kunt rekenen op je eigen kruiden.

 

You Might Also Like