In de tuin

Tips voor het onderhouden van je tuinmeubelen

15 december 2016

Veel mensen laten hun tuinmeubels het hele jaar door buiten staan. Dit komt gewoonweg doordat ze binnen geen ruimte hebben om de boel op te bergen of omdat ze vergeten het naar binnen te halen. Om langer te kunnen genieten van je tuinmeubelen is onderhoud van groot belang. Tuinmeubelen worden gemaakt van verschillende materialen en dat maakt ook dat er verschillend onderhoud nodig is. Wil jij weten hoe jij je tuinmeubelen op de juiste manier kunt onderhouden? Wij geven je in deze tekst enkele tips.

Houten tuinmeubels

Heb jij houten tuinmeubilair? Dan doe je er goed aan deze minimaal één keer per jaar te onderhouden. Hierdoor gaan de meubels langer mee. Je kunt ze gewoon schoonmaken met een sponsje met wat zeep en water of met een hogedrukspuit. Wanneer je kiest voor deze laatste optie, is het aan te raden om voldoende afstand te houden. Indien je te dichtbij staat, bestaat namelijk de kans dat de houten tuinmeubels beschadigen door de kracht van de waterstraal.

Kunststof meubilair

Verreweg de meeste Nederlanders hebben kunststof tuinmeubelen in hun tuin. Deze zijn vaak in te klappen, waardoor veel mensen ze in de winter binnen zetten. Berg jij ze ook altijd binnen op in de winterperiode? Neem ze dan van tevoren altijd even goed af met een doekje en wat sop. Op deze manier blijven de meubels langer goed en zijn ze in het voorjaar weer klaar om te gebruiken.

Metaal

Veel tuinstoelen en -tafels zijn ook gemaakt van metaal. Hoofdzakelijk wordt er onderscheid gemaakt tussen staal en aluminium. Meubilair van aluminium is het beste te reinigen met lauw water en een zachte spons of borstel. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen, want dat tast het materiaal aan. Bij stalen tuinmeubels is onderhoud niet echt noodzakelijk. Om ze in goede staat te houden, kun je ze één keer per jaar afnemen met een doekje met lauw water. Gebruik ook hier geen agressieve schoonmaakmiddelen voor.

You Might Also Like