Elektronica

Washok netjes houden met onderstaande tips

15 december 2016

Is het bij jou in het washok ook altijd een grote puinhoop? Geen paniek, want je bent echt niet de enige Nederlander die het niet helemaal op orde heeft in zijn washok. Veel mensen vinden het namelijk een probleem om hun washok netjes te houden. Het is vaak een kleine ruimte en het lijkt al snel vol en ongeordend wanneer er een wasrek, strijkplank, wasmachine en droger staan. Met de volgende tips is het echter een fluitje van een cent om je washok netjes te houden.

Handig indelen

Is jouw washok ook zo klein? Probeer hem dan zo efficiënt mogelijk in te delen. Mogelijk kun je de wasmachine en de droger op elkaar zetten, waardoor er alweer een klein beetje extra ruimte ontstaat. Deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld gebruiken om een kast te plaatsen om je kleine spullen in op te bergen. Hierdoor lijkt je washok al een stuk netter.

Muren gebruiken

Kun jij je wasmachine en droger niet bovenop elkaar plaatsen omdat er een werkblad bovenop ligt? Dan is het misschien mogelijk om de muren te gebruiken. Je kunt hier bijvoorbeeld een stelling met planken aan ophangen, waarop je verschillende spullen kwijt kunt. Hierdoor kun je vaste plekken voor alles bedenken. Dit maakt het niet alleen een stuk netter, maar zo weet je ook nog eens precies waar je iets moet zoeken.

Slim opbergen

Wanneer er een stapel was in de hoek van het washok ligt, ziet dit er meestal slordig uit. Dit geldt eveneens voor rondslingerende voorwerpen. Om dit te voorkomen, kun je gaan werken met verschillende manden. Zo kun je in het washok een mand plaatsen voor de vieze was en mogelijk enkele kleinere manden om bijvoorbeeld handdoeken of andere kleine voorwerpen in op te bergen. Op deze manier is het een fluitje van een cent om je washok netjes te houden.

You Might Also Like