Elektronica

De voordelen van het aanleggen van zonnepanelen

14 oktober 2016

Het aanleggen van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Het zijn uw eigen duurzame energiebronnen aan huis, uw energierekening zal sterk omlaag gaan en u draagt bij aan een beter milieu. Onze energiebronnen zijn zeer beperkt, maar de zon is echter onuitputtelijk . Zonne-energie is stil, veilig, duurzaam en schoon. Er heerst al een ware trend  als het gaat om de aanleg van zonnepanelen. De volgende beschrijvingen tonen hoe u met zonnepanelen de maandlasten verlaagt, goed kan zijn voor het milieu en nog eens de waarde van het huis verhoogt.

Een lagere energierekening

Uw energierekening zal direct omlaag schieten. Als uw zonnepanelen geïnstalleerd zijn, kan het besparen beginnen. De kosten van uw zonnepanen zijn éénmalig. Hierdoor komen de besparingen jaar na jaar terug. Per jaar geniet u met een gemiddeld huishouden ongeveer € 450,- aan winst. Met zonnepanelen bent u tevens minder afhankelijk van de regelmatig variërende energieprijzen. Dit geeft meer zekerheid over uw maandlasten.

Goed voor het milieu

Voor het milieu zijn zonnepanelen een goede bijdrage. Ze zorgen voor uw eigen groene energie die schoon en 100% duurzaam is. Het energie dat u gebruikt komt direct van het zonlicht, terwijl de voorraad olie, kolen en gas opraakt. U stoot minder CO2 uit, jaarlijks maar liefst 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel.

Hogere waarde van uw huis

Zonnepanelen voegen extra waarde toe aan uw huis. De eisen in de woningmarkt worden steeds hoger en op deze manier bent u daar al op voorbereid. U verhoogt uw energielabel met de aanschaf van zonnepanelen. Sinds 2008 is het verplicht voor huiseigenaren om een energielabel te overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Sterker nog, binnenkort zal de notaris de koopakte niet mogen passeren als het energielabel voor het huis niet is aangeleverd.

You Might Also Like