Sfeer

Milieuvriendelijk stoken doet u zo

18 oktober 2016
openhaard hout

 

De koude en donkere dagen doen hun intrede. Dat betekent dat we meer tijd binnen spenderen. We lezen een spannend boek, kijken een romantische film en drinken wijn met vrienden. We warmen ons op voor de kachel en verdwalen in het vlammenspel, wij vinden het heerlijk. Een houtkachel is sfeervol en de trend op het gebied van wonen. Bovendien is een houtkachel een goede zaak voor het milieu.

Fossiele brandstoffen

Als warmtebron is gedroogd haardhout milieuvriendelijker dan aardgas, steenkool en aardolie. Aardgas, steenkool en aardolie worden ook wel fossiele brandstoffen genoemd. Klik hier voor meer informatie over fossiel brandstoffen. Dat wil trouwens niet zeggen dat alle soorten openhaardhout milieuvriendelijk zijn.

Goed stookgedrag

Van naaldhout tot loofhout, iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. Om milieuvriendelijk te stoken is het van belang dat u op de juiste manier stookt. Goed stookgedrag betekent dat u niet stookt met vervuild hout. Een voorbeeld van vervuild hout is geverfd hout. Daarnaast is het belangrijk dat u gedroogd haardhout gebruikt. Voldoet uw hout aan deze eisen? Dan komen er bij het stoken geen giftige gassen, roet, koolmonoxide, methaangas, teer- en stofdeeltjes vrij.

Voordelig én milieuvriendelijk stoken

Een houtkachel is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Met een houtkachel bespaart u namelijk op uw energiekosten. En wilt u nog voordeliger uw huis verwarmen? Ga dan op zoek naar een haardhout aanbieding. Voor meer informatie over milieuvriendelijk stookgedrag kunt u terecht bij een specialist in haardhout, bijvoorbeeld www.berdihaardhout.nl

You Might Also Like