Inrichting, Sfeer, Styling

6 ideeën voor een gezellig interieur

17 november 2016

De winter is op komst! Hierdoor wordt het steeds kouder en de dagen steeds korter en donkerder. Ofwel, de hoogste tijd om te zorgen voor meer gezelligheid in huis. Want eerlijk is eerlijk, tijdens de winterdagen kan er niets op tegen een warme en knusse avond. In dit artikel geven we je graag zes tips waarmee je jouw interieur nét even wat gezelliger kunt maken en dus winterproof!

1. Warme kleuren zijn een must

Wie een knus en gezellig interieur wil creëren, moet beginnen bij de basis. Warme kleuren in huis kunnen de sfeer al snel veranderen. Natuurlijk hoef je niet gelijk voor drastische veranderingen te gaan, zoals het verven van muren. De warme kleuren, zoals groen, bruin en oranje, kun je ook terug laten komen in (eyecatcher) meubels en/of woonaccessoires.

2. Ga voor sfeerverlichting

Sfeerverlichting is essentieel voor een gezellig interieur! Kies voor verlichting welke niet te fel is en ga op zoek naar meerdere ‘kleine’ lichtbronnen. Een voorbeeld hiervan is een lichtsnoer met verschillende ledlampjes. Je kunt natuurlijk ook voor meer traditionele opties gaan als een tafellamp of nieuwe hanglamp.

ga-voor-sfeerverlichting

3. Onmisbaar: kaarsen!

Wellicht is het voor de hand liggend, maar toch benadrukken we het graag: kaarsjes zijn onmisbare sfeermakers. De kaarsjes kun je verzamelen op één plek, zoals een grote schaal op de salontafel. Ook kunnen ze geplaatst worden op verschillende plekken in de kamer. Kies voor kaarsen en kaarshouders met kleuren welke matchen bij jouw interieur.

4. Kies voor jaloezieën

Natuurlijk moet het in huis niet alleen in de avond gezellig zijn, maar ook overdag. De lichtinval speelt hierbij een grote rol en zorgt van een fijne sfeer in de ruimte. Jaloezieën geven je de kans om de lichtinval zelf te bepalen. Tip: houten jaloezieën zijn enorm sfeervol en een goede toevoeging aan elk interieur.

5. Zachte plaids en kussens

Net als ons ook zo gek op warme en knusse hangbankavonden? Dan kun je deze avonden nét wat aangenamer maken door grote, zachte kussens en grote plaids aan te schaffen. Vergeet niet om een extra plaid aan te schaffen voor vrienden en/of familie die langskomen, want ook zij houden vast van een warme deken in de winter.

6. Fijne geuren

Goed om te weten: uit studie blijkt dat men erg gevoelig is voor geuren, maar dit herken je vast wel bij je zelf. Geurkaarsen en -oliën kunnen warme gevoelens oproepen. Kies daarom voor een geur die zowel bij jou als de winter past en laat het, zonder overdrijven, terugkomen in het interieur. Een echte aanrader!

Welk item is volgens jou essentieel voor een gezellig interieur? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

You Might Also Like