Inrichting

Een lekkere geur in huis verspreiden met geurstaafjes

17 december 2020

Je eigen huis persoonlijk maken doe je met meubilair, bepaald kleurgebruik en door gebruik te maken van persoonlijke accessoires en spullen. Je kunt er voor een extra persoonlijke sfeer ook voor kiezen om een lekker geurtje in huis te gebruiken. Steeds meer Nederlanders kiezen voor geurstaafjes om hun huis lekker te laten ruiken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van geurstaafjes gebruiken? En welke mogelijkheden heb je als je op zoek bent naar lekkere geurtjes en geurstaven?

Direct sfeer creëren door middel van geurstaafjes

Een voordeel van geurstaafjes, ook wel geurstokjes genoemd, is in de eerste plaats het feit dat ze direct voor de gewenste sfeer zorgen. Wil je een zachte en vriendelijke geur in je woning, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de heerlijke geur van vanille of aardbei. Ga je voor romantiek, dan is een zachte bloemengeur – bijvoorbeeld van rozen of orchideeën – een slimme keuze. 

Geurstaafjes zijn eenvoudig én veelzijdig in gebruik

Prettig aan geurstaafjes is, naast hun vermogen om snel een sfeervolle geur in je huis te brengen, dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Geurstaafjes zitten in een potje met olie. Geurstokjes werken gemiddeld tussen de drie en zes maanden en gaan dus lang mee. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Ook zonder ze aansteken geen ze een geurtje af. Wil je een minder sterke geur, dan kun je een of meer stokjes uit het olievaasje halen en wordt de geurafgifte minder sterk. Zo simpel en eenvoudig zijn geurstokjes in het gebruik. Maar de geurstaafjes zijn ook overal te gebruiken. Of je nu de woonkamer of de slaapkamer wilt opfrissen, of het toilet wat lekkerder wilt laten ruiken: met geurstaafjes is dit snel geregeld.

Veel keuze aan soorten geuren

Erg prettig aan geurstokjes zijn de vele keuzemogelijkheden die er zijn qua geuren. Je kunt het zo bijzonder niet bedenken, of er zijn wel geurstaafjes in de betreffende geur verkrijgbaar. Anijs, kersenbloesem, peer, kokosnoten of een frisse mintgeur: jij bepaalt welke geur je in huis wilt hebben en het is mogelijk!

Voordelig aan te schaffen

Fijn aan geurstaafjes is dat ze een stuk voordeliger zijn dan geurtjes uit een spuitbus. Je bespaart dus een hoop geld als je ervoor kiest om geurstokjes te gebruiken in plaats van toilet- of kamerverfrissers uit een spuitbus. En daarbij: door de gassen die gebruikt worden in toiletverfrissers en deodoranten, veroorzaken deze geuren luchtverontreiniging. Met geurstokjes ben je veel duurzamer bezig en denk je dus tegelijk ook aan je omgeving en de toekomstige generatie!

Bron: Designlife.nl

You Might Also Like