Inrichting

Steigerhouten meubels in je huis

21 september 2016

Steigerhouten meubels winnen enorm aan populariteit op dit moment. Dit is niet voor niets! Met steigerhouten meubels kun je meer sfeer in je huis creëren, door de warme kleur van dit type hout. Daarbij is het mogelijk om je eigen steigerhouten meubels te maken, waarmee je erg veel geld kunt besparen. Het enige wat je nodig hebt is wat oud steigerhout, schuurpapier, een hamer en de benodigde spijkers om het steigerhout aan elkaar te kunnen verbinden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de meubels gewoon in de winkel te kopen, zodat je hier niet zelf mee aan de slag hoeft te gaan.

Verschillende soorten steigerhouten meubels

Zoals de naam van dit type hout al doet vermoeden, wordt steigerhout voornamelijk gebruikt bij het opbouwen van een steiger. Het hout is hierdoor zeer geschikt voor het gebruik buiten de deur. Al wordt het steigerhout in de afgelopen tijd dus steeds vaker in de woon- of slaapkamer gebruikt. Voorbeelden van meubels die je met steigerhout zou kunnen maken zijn een bijzettafel, stoelen voor op het terras of balkon, enzovoorts. Zeker het maken van een steigerhouten bijzettafel is relatief eenvoudig. Je kunt het steigerhout in z’n oorspronkelijke kleur laten, maar hier ook een verflaag op aan brengen.

Zelf steigerhouten meubels maken

Het steigerhout voor het maken van steigerhouten meubels kun je vaak onbewerkt op bij een verzamelplaats voor oud hout kopen. Ook kun je naar iemand in de buurt zoeken, die zijn of haar steiger wil laten vernieuwen. Mocht je nergens steigerhout kunnen vinden, dan kun je dit ook in de bouwwinkels kopen. In de meeste gevallen is het raadzaam om het steigerhout een keer te schuren, om splinters en uitstekende stukjes hout weg te werken.

You Might Also Like