Inrichting

7 tips om je slaapkamer in te richten

21 maart 2016

Als het goed is, is een slaapkamer een plek waar je tot rust komt. Het is de plek waar we de meeste tijd van de dag doorbrengen, een enkele uitzondering daargelaten. Hoewel je er de meeste uren met je ogen dicht doorbrengt kan het leuk zijn om wat extra aandacht te besteden aan de inrichting van je slaapkamer. Het maakt dat je vrolijk wakker wordt en de dag goed begint.

In deze blogs 7 tips om jouw slaapkamer te voorzien van een sfeervolle inrichting.

 

Tip 1: Begin met het maken van een moodboard

Laten we beginnen bij het begin. Het kan lastig zijn om te bedenken wat je écht leuk vindt. Geldt dat voor jou ook? Begin dan met het maken van een moodboard. Verzamel plaatjes op internet of uit tijdschriften van slaapkamerinterieurs die je mooi vindt. Verdeel het moodboard in de thema’s kleuren, stijl en indeling. Als je al een beetje weet wat je bijvoorbeeld qua meubels wilt kun je het voor jezelf al kaderen. Dan houd je het behapbaar. Het moet per slot van rekening wel leuk blijven.

Tip 2: Denk goed na over de indeling


Denk voordat je begint goed na over de indeling van de gedroomde slaapkamer. Het is handig om als eerste naar een bed te kijken. Dat is het grootste meubel en ook het belangrijkste voor een slaapkamer. Over het algemeen geldt dat hoe groter een bed, hoe lekkerder het ligt. Maar het moet natuurlijk wel passen. Meet dus even goed voordat je een keuze maakt. Daarnaast zijn een nachtkastje en een kledingkast wel handig.

Tip 3: Gebruik rustgevende kleuren


Het doel van een slaapkamer is dat je rustig wordt en makkelijk in slaap valt. Het advies is daarom om rustgevende kleuren te gebruiken als je de muren een kleurtje geeft. Kies bijvoorbeeld voor pastel- of grijstinten.

Tip 4: Welke vloer is geschikt voor in de slaapkamer


Bij het uitkiezen van een vloer moet je van tevoren bedenken wat je prettig vindt. Iedere soort vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een houtenvloer of laminaat is gemakkelijk schoon te houden maar kan koud aanvoelen als je er met blote voeten op loopt. Tapijt of vloerbedekking is heerlijk zacht maar heeft als nadeel dat het veel stof aantrekt. Kortom: weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af.

Tip 5: Gebruik zachte materialen


Gebruik voor het inrichten van je slaapkamer zachte materialen. Het voelt zacht aan maar het is ook rustgevend als je ernaar kijkt. Bovendien creëer je door het gebruiken van zachte materialen snel een knusse sfeer. Wat wil je nog meer? Zo is het bijvoorbeeld leuk om je slaapkamer aan te kleden met leuke sierkussens.

Tip 6: Ga voor sfeer verlichting


Als laatste onderdeel van de inrichting kijken we naar de verlichting. Kies voor sfeervolle verlichting. Dat zorgt voor een gezellige sfeer en het draagt bij aan goede nachtrust. Als je het helemaal goed wilt doen voorzie je de verlichting van een dimmer. Daarmee kun de felheid van het licht aanpassen.
’s Ochtends kies je voor fel licht zodat je goed wakker wordt en ’s avonds dim je het licht zodat je sneller in slaap valt.

Tip 7: Decoreer met mate


Als laatste tip in dit blog adviseren we je om niet te overdrijven in de inrichting van de slaapkamer. Dan wordt het heel druk en creëer je juist het tegenovergestelde van een rustige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor planten als decoratie. Ze dragen bij aan een huiselijke sfeer, hebben geen drukke uitstraling en leveren ook nog eens extra zuurstof op.

kussen2 kussen1 kussen

You Might Also Like