In de tuin

5 redenen om te kiezen voor kunstgras

21 maart 2016
kunstgras

Je wilt weinig omkijken hebben naar je tuin, maar wilt wel de natuurlijke uitstraling van de tuin behouden. Is kunstgras dan een optie? In deze blog 5 redenen waarom dat een juiste keuze zou kunnen zijn.

Weinig onderhoud


De eerste reden om over te stappen op kunstgras is meteen de reden waarom veel mensen de overstap overwegen. Kunstgras heeft minder onderhoud nodig dan natuurlijk gras. Het is overigens niet zo dat kunstgras helemaal onderhoudsvrij is. Een keer in de zoveel tijd moet kunstgras geborsteld en schoongemaakt wordt. De reden daarvoor is dat kunstgras niks verteert. Haren van mensen en dieren bijvoorbeeld blijven gewoon liggen. Maar voor het schoonhouden van kunstgras is gelukkig gereedschap. Het niet meer hoeven maaien en bemesten van het gras zal veel tijd opleveren.

Geen onkruid en mollen

Gras is voor onkruid en mollen de ideale plek om zich te vestigen. Helaas zorgt dat ervoor dat de grasmat er minder mooi uitziet. Doordat kunstgras is gemaakt van natuurlijk plastic trekt het geen mollen aan en groeit er geen onkruid. Ideaal voor mensen die niet van tuinieren houden.

Ideaal voor het weer in Nederland


Kunstgras is ideaal voor het Nederlandse weertype. In de zomer kan het langere tijd achter elkaar warm worden waardoor er in natuurlijk gras, op plekken waar de zon schijnt, gele plekken ontstaan. Daar heb je bij kunstgras geen last van. Hoeveel zon de grasmat ook krijgt, het gazon blijft altijd groen. Ook water kan kunstgras goed verdragen dus meerdere dagen regen achter elkaar is geen probleem.

Een mooie speelplaats voor kinderen

Als je kinderen hebt is kunstgras erg geschikt. Kunstgras is gemaakt van zacht materiaal waardoor kinderen erop kunnen spelen zonder zich te bezeren. Daarnaast is kunstgras ook schoner dan natuurlijk gras. Het geeft niet af dus er ontstaan geen groene plekken in de kleren als kinderen over het gras kruipen. Het is de ideale ondergrond om er in de zomer een zwembadje op te zetten. In natuurlijk gras ontstaat een lelijke plek op de plaats waar het badje heeft gestaan. Met kunstgras borstel je met de staalborstel de grassprieten weer recht als je het zwembadje weghaalt en je ziet er niks meer van.

Milieuvriendelijk

Kunstgras is om twee redenen milieuvriendelijk: er komen geen schadelijke stoffen in de grond als het regent en omdat je niet meer hoeft te sproeien bespaar je drinkwater. De meeste kunstgrassoorten worden tegenwoordig van milieuvriendelijke materialen gemaakt. Wil je zeker weten dat jouw kunstgrasmat milieuvriendelijk is? Vraag dan bij de leverancier of het kunstgras van milieuvriendelijk materiaal is gemaakt.

Kosten

Kunstgras is duurder dan natuurlijke graszoden. Maar doordat je gemiddeld 15 jaar doet met kunstgras en veel tijd bespaart met het niet meer hoeven maaien en sproeien van het gras, verdien dat ruimschoots terug. Koopjekunstgras in Genemuiden.

You Might Also Like