In de tuin

Spellen om te spelen in een Intex zwembad

22 maart 2020
zwembad spellen

Je kent het wel, van die heerlijke warme zomerse dagen waarbij de kinderen op zoek zijn naar wat verkoeling. Gewoon lekker zwemmen in het zwembad in de tuin is dan leuk, maar het wordt nog leuker als de kinderen spelletjes kunnen spelen in het zwembad. Welke spellen je allemaal kunt spelen in je Intex zwembad? Dat lees je in deze blog.

Schipper mag ik overvaren

Schipper mag ik overvaren, ja of nee? Met dit eeuwenoude spel kunnen de kinderen urenlang plezier beleven in je intex zwembad. Alle kinderen verzamelen zich aan een kant van het zwembad. Wijs een van de kinderen aan als schipper. Hij of zij gaat in het midden van het zwembad staan. De kinderen aan de kant van het zwembad zingen daarna “schipper mag ik overvaren?”. Als de schipper hier “ja” op antwoordt vragen de kinderen “hoe?”. De schipper mag nu bepalen hoe de kinderen naar de overkant van het zwembad moeten. Denk hierbij aan zwemmen als een haai of hinkelend laat de creativiteit van de kinderen de vrije loop. Als de kinderen vervolgens oversteken mag de schipper hen proberen te tikken. Wanneer je wordt aangetikt door de schipper ben je af. Ga net zo lang door totdat er een kind als winnaar overblijft. Alle kinderen willen wel een keer schipper zijn. Wissel na elk spel van schipper, zo kunnen de kinderen uren lol beleven.

Tienbal

Voor het spelletje tienbal verdeel je de groep kinderen in twee teams. Als team proberen de kinderen de bal 10 keer over te spelen naar elkaar zonder dat de bal het water raakt of een van de kinderen van het andere team de bal onderschept. Raakt de bal het water of wordt de bal onderschept, dan mag het andere team het proberen. Elke keer dat de bal 10 keer wordt overgespeeld door een team krijgen zij een punt. Het team met de meeste punten wint. Door de bal te vervangen door een natte spons kun je het spetter gehalte van het spel verhogen.

Ranja pong

Het welbekende bierspel, maar dan in de alcoholvrije versie voor de kids. Door het spel in je intex zwembad te spelen blijven de kinderen tijdens de warme zomerdagen lekker koel. Plaats een luchtbed in het zwembad en plaats hier aan beide uiteinde 10 plastic bekers gevuld met ranja (in een piramidevorm) op. Verdeel de kinderen in twee teams. Vervolgens is het de bedoeling dat de kinderen een pingpong balletje in een van de bekers van de tegenstander gooien. Als het balletje in de beker belandt, moeten de kinderen van de tegenstander de beker ranja in een keer leeg drinken. Dit spel wordt gewonnen door alle bekers bij de tegenstander weg te spelen.

Vervang de ranja door wijn of bier en je kunt zelf als ouder ook een verkoelend spelletje spelen in je eigen intex zwembad.

Hopelijk heb je door deze blog voldoende inspiratie opgedaan voor activiteiten met kinderen in het zwembad in de tuin. Veel waterpret en speelplezier!

You Might Also Like