Buitenleven, In de tuin

Een houtkachel voor in de tuin

30 maart 2016

Om ook op een koude zomeravond buiten op uw terras te kunnen zitten, is het aanschaffen van een houtkachel vaak een goede optie. Een houtkachel zorgt voor veel warmte en heeft daarbij een positieve invloed op de sfeer op uw terras! Houtkachels worden in verschillende vormen aangeboden en hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen onder Nederlandse woningbezitters. Naast een houtkachel behoort ook een zogenaamde terraswarmer vaak tot de mogelijkheden, al brengt dit niet de gezellige sfeer en lekkere geur van een houtkachel met zich mee.

Simpele modellen houtkachels

Houtkachels worden in verschillende vormen en maten aangeboden. Neem bijvoorbeeld een simpele houtkorf wat al als een houtkachel beschouwd kan worden! Een houtkorf kost vaak niet meer dan tien euro en kan direct gevuld worden met het droge hout uit uw eigen tuin. Kortom, een eenmalige investering waar u een lange tijd plezier van kunt hebben. Het nadeel aan een houtkorf is echter wel, dat het verbrandde hout op uw terras valt en daar een zwarte waas kan veroorzaken.

Gelukkig bestaan er verschillende houtkachels die van de onderzijde afgesloten zijn, waardoor het verkoolde hout direct wordt opgevangen. De aslade aan de onderzijde kunt u eens in de zoveel tijd leeghalen. Hierbij heeft u de keuze uit dichte en open houtkachels. De dichte houtkachels werken bijvoorbeeld vaak met een luchtpijp aan de bovenzijde, waarlangs de rook de houtkachel kan verlaten. Bij dit type houtkachels kunt u het vuur vaak niet zien, wat wellicht minder gezellig is.

You Might Also Like