Buitenleven

Wat kost een tuinhuis?

27 juli 2017

Wil je graag een tuinhuisjes laten plaatsen in de tuinvoor extra opbergruimte of om extra leefruimte te creëren? Dat kan! Wij geven je in dit artikel alvast een overzicht van de gemiddelde kosten die je kan verwachten.

Hoeveel kost een tuinhuis?

Tuinhuisjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, daardoor zijn er ook verschillende prijsklassen.Hieronder hebben wij de gemiddelde prijzen op een rijtje gezet.

 

  • Hout – €500 – €9000
  • Metaal – €250 – €3500
  • Kunststof – €1500 – €5000

*Montagekosten zullen tussen de 175 en 3400 euro komen.

Wat bepaalt de prijs van een tuinhuis?

De prijs van een tuinhuis is afhankelijk van de wensen die je stel. Zo zijn simpele tuinhuizen goedkoper dan luxe houten tuinhuizen. Wij hebben een aantal keuzes die de prijs kunnen beïnvloeden op een rijtje gezet.

 

Materiaalkeuze

 

Zoals je in het lijstje met gemiddelde prijzen hierboven kan zien is de prijs afhankelijk van de materiaalkeuze. Je kan kiezen tussen hout, kunststof en metaal. Over het algemeen is kunststof het goedkoopst. Mede doordat deze tuinhuisjes gemakkelijk te monteren zijn.


Type dak & dakbedekking

 

Je kan kiezen tussen verschillende soorten daken en dakbedekking. Ook dit heeft een grote invloed op de prijs van een tuinhuis. Wij raden je wel aan om niet altijd te kiezen voor de goedkoopste opties. Zeker bij het kiezen van een dak is het belangrijk dat je kiest voor goed materiaal.

 

Zelf monteren of laten doen?

 

De totale kosten bestaan niet alleen uit de kosten voor het tuinhuisje zelf. Natuurlijk moet het tuinhuis ook gemonteerd worden, waarvoor tussen de 175 en 3400 euro in rekening gebracht kan worden. Afhankelijk van je wensen. Het is dus belangrijk om hier goed na te informeren. Wanneer je handig bent kan je ervoor kiezen om zelf het tuinhuis te monteren, dit zal je veel geld besparen.

You Might Also Like