Buitenleven

Buitensauna: integreren in buitenruimte

2 november 2020

Wie een sauna aan wil schaffen, heeft als het goed is nagedacht over de beste plek. Een binnen- of een buitensauna is een verschillende saunabeleving. Wil je de sauna buiten plaatsen, dan kun je overwegen een complete saunatuin in te richten. De sauna heeft de ruimte en in je tuin kun je ontspannen, afkoelen én tot rust komen. 

 

Past in de tuin

Een sauna past in de tuin. Uiteraard mits het qua afmeting past. Een buitensauna is een kwalitatieve vorm van een tuinhuis, die je kunt integreren in de omgeving. Vooral als je het groen in de buurt van het huisje erop aanpast. Het groen zorgt er niet alleen voor dat je meer privacy hebt, het geeft de tuin ook sfeer. Een buitensauna past mooi een beetje verscholen tussen de bomen. Maar eerlijk is eerlijk: niet iedereen heeft een tuin waar grote bomen in passen. Ook in een kleine tuin kun je een saunatuin maken. 

 

Wandelingetje

Afkoelen is een must na een bezoek aan de sauna. In de tuin gaat dat op een hele natuurlijke manier. Je hoeft geen koud dompelbad neer te zetten, als het buiten tien graden kouder is dan in de sauna. En dat is het al snel. Het grootste deel van het jaar is het buiten prima vertoeven, maar geen extreem warme bedoening. Afhankelijk van het formaat van je tuin kun je er een prima wandelingetje in maken. Als je een tuin hebt met veel privacy, dan voel je je helemaal op je gemak. Heb je dat niet, dan is een badjas een aanrader. 

 

Niet weersafhankelijk

Een buitensauna vergt wellicht wel wat meer aan installatiewerk en -kosten. Immers, binnen heb je al een aansluiting voor elektriciteit en water. Mocht je een houtgestookte kachel hebben, dan is elektriciteit van ondergeschikt belang. De sauna zelf moet van dermate kwaliteit zijn, dat het wind- en regendicht is. Je kunt er optimaal ontspannen, zonder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden. Misschien heeft het zelfs meerwaarde, in de warmte ruimte vertoeven terwijl de wind om de buitensauna giert. 

 

Je eigen tijd indelen

Welke sauna je ook kiest, het feit dat je een sauna voor jezelf koopt heeft al grote voordelen. Zo hoef je niet eerst naar de sauna toe te reizen. Heb je spontaan zin in een bezoekje aan de sauna, dan hoef je maar je tuin in te stappen. Natuurlijk, een houtgestookte sauna moet je even voorbereiden, maar je hoeft er niet bij te blijven. De kachel aansteken en intussen iets nuttigs doen kan prima gecombineerd worden. Zo kun je elke minuut besteden zoals jij het wilt. 

 

Voor meer informatie over buitensauna’s kun je een kijkje nemen op https://www.bastu.nl/

You Might Also Like