Grote klussen

Wat zijn de valkuilen bij een aanbouw?

30 maart 2016

Veel mensen kiezen in de loop van de tijd voor een uitbouw van hun oorspronkelijke woning, bijvoorbeeld voor de komst van een kind. Daarbij zorgt het uitbreiden van uw woning voor meer ruimte, zodat u bijvoorbeeld een garage voor de auto heeft, een extra rommelkamer kunt gebruiken voor uw spullen, enzovoorts. Toch gaat een aanbouw nog geregeld fout, bijvoorbeeld omdat mensen zelf aan de slag gaan met het uitbouwen van een woning. Als u geen ervaring heeft met het bouwen van woningen is dit sterk af te raden, hoe klein de aanbouw ook is. Het gevolg van een dergelijke manier van werken kan namelijk een lekkage of een kortsluiting zijn, iets wat u vanzelfsprekend zo goed mogelijk wilt voorkomen.

Problemen met de stijl van uw woning

Een aanbouw kan daarbij invloed hebben op de uitstraling van uw woning, zeker als de aanbouw relatief groot is. Het is om die reden van groot belang, dat de aanbouw qua stijl aansluit bij de rest van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een moderne woning met een plat dak? Kies op een aanbouw dan niet voor een felle kleur dakpannen, omdat het contrast met uw overige woning dan te groot zal worden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de kleur van uw bakstenen!

Wilt u meer weten over het maken van een aanbouw aan uw woning? Schakel de hulp van een erkende architect bij u in de buurt in, die u vaak meer kan vertellen over de verschillende mogelijkheden die u heeft.

Klik hier voor vrijblijvend advies over de aanbouw van uw woning

You Might Also Like