Grote klussen

Alles wat je moet weten over zandzuigen

16 november 2021
vijver in de tuin

Zandzuigen is alles behalve nieuw. Echter is het inzetten van zandzuigen echt iets van de laatste jaren. Waarbij het een makkelijke, schone en efficiënte manier van werken is die je ook voor moeilijk bereikbare plekken kunt inzetten. Het zandzuigen is er voor de kleinste projecten tot projecten die een grote aanpak vereisten. Je kunt bijvoorbeeld aan het uitgraven van een kruipruimte of het creëren van een vijver in de tuin denken. Maar ook aan het ophogen van een hofje in de binnenstad van Amsterdam.

 

Bij het zandzuigen ben je doorgaans aangewezen op een specialist in zuigwagens. Zodat het op een goede en vertrouwde manier gebeurd. 

Het is makkelijk in te zetten

Het inzetten van zandzuigen is een bijzonder makkelijke manier. Omdat de buizen aan de vrachtwagen gekoppeld kunnen worden. Daardoor is het afzuigen of aanzuigen van zand direct mogelijk. Zonder dat je er teveel werk aan hebt. Het enige werk is het neerleggen van de buizen.

Handig voor moeilijk bereikbare plekken

Door het systeem van buizen kun je op vrijwel elke plek in en om een woning of terrein komen. Van de kruipruimte tot een tuin in een druk stadscentrum. Het geeft je nieuwe mogelijkheden waarbij de expertise van zandzuigen van grote waarde is.

Een schone manier van werken

De schone manier van werken is bijzonder prettig. Omdat je na het zandzuigen weinig op te ruimen hebt. Het zand of de grond kan direct worden weggebracht naar de stort en verwerkt worden. Handig om te kiezen dus.

Voor kleine- en grote projecten

Het is zeker niet alleen voor grote projecten. Door de verschillende manieren waarop het toegepast kan worden is het voor iedereen een goede manier om in te zetten. Van werken vanuit een vrachtwagen tot zandzakken en bigbags vullen. Welke er gekozen zal worden hangt af van het project en de beschikbare ruimte.

You Might Also Like