Grote klussen, In en rondom huis, Styling

Grote Klussen | Aandachtspunten bij het stucen van een muur in huis

14 oktober 2015

Grote Klussen | Aandachtspunten bij het stucen van een muur in huis
Stucwerk is een manier om muren en plafonds in huis op een mooie manier af te werken. Het is ook nodig om een muur mooi egaal te maken wanneer er nadien behang overheen geplaatst gaat worden. Dan is nog altijd het stucen van een muur vereist. Tegenwoordig wordt echter vaak een stukadoor gebruikt om stucwerk op de muren en plafonds in huis aan te brengen die ook meteen als de afwerking van de muur dienst doet. Een laag spachtelputz in verschillende grofheden is een zeer mooie afwerking van een muur. Een stukadoor kan hier zelfs mooie patronen in aanmaken waardoor het stucen van een muur tot een ware kunstvorm verheven wordt.

Stucen uitbesteden aan een stukadoor

Het stucen van een muur is geen makkelijke taak die je zomaar even zelf kunt doen. Het aanbrengen en het mooi egaal maken van stucwerk is iets wat vele jaren ervaring vereist. De kleinste oneffenheden vallen meteen op. Daarom kan je deze taak het beste aan een stukadoor uitbesteden. Stucwerk op een muur aanbrengen door een stukadoor is geen goedkope klus. Het voordeel is echter wel dat je vele jaren van een gestucte muur kunt genieten. Waar behang om de zoveel jaar vervangen moet worden, kan je bij stucwerk simpelweg over de muur heen schilderen.

Kosten van een muur laten stucen

De kosten voor een gestucte muur kunnen snel oplopen. Toch zijn er grote prijsverschillen in het soort stucwerk en hoe dit aangebracht moet worden die uiteindelijk de prijs bepalen. Er zijn goedkopere soorten spachtelputz verkrijgbaar waarmee je flink op de kosten kunt besparen. Spackspuitwerk waarbij stucwerk op de muur wordt gespoten is de goedkoopste manier. Er zijn echter ook dure soorten stucwerk zoals tadelakt dat zeer arbeidsintensief is om aan te brengen voor de stukadoor. Hierdoor kunnen de kosten voor dergelijk stucwerk oplopen tot meer dan 200 euro per vierkante meter.

You Might Also Like