Inrichting, Kleine klussen, Sfeer, Styling

Styling | Versleten meubels een nieuw leven inblazen

14 oktober 2015

Styling | Versleten meubels een nieuw leven inblazen
Als je meubels wat versleten zijn betekent dit niet dat deze ook meteen afgeschreven hoeven te worden. De meeste versleten meubels kunnen door middel van een goede onderhoudsbeurt weer nieuw leven ingeblazen worden. Dit gaat misschien niet op voor bijvoorbeeld goedkope IKEA meubels, die van hout gemaakt zijn dat al verkruimelt bij het indraaien van een schroef. Echter de massief houten meubels kunnen door goed onderhoud opgeknapt worden als deze versleten zijn.

Onderhoud van meubels

Oude versleten meubels kunnen door structureel onderhoud er weer als nieuw uitzien. Het beste is om meubels, zoals banken en tafels, regelmatig te onderhouden. Hierdoor zijn ze namelijk een lang leven beschonken. Maar ook als dit onderhoud niet regelmatig wordt uitgevoerd en de meubels al versleten zijn, is het nog niet te laat. Door het onderhouden van de verschillende materialen kunnen de meubels weer zo goed als nieuw gemaakt worden waardoor deze weer voor lange tijd mee kunnen gaan.

Onderhouden van verschillende materialen

Meubels zoals banken, tafels, stoelen, etc. zijn meestal van verschillende materialen gemaakt. Een bank is bijvoorbeeld van hout met een stoffering van leder gemaakt. Het hout van een bank of tafel kan je opschuren en vervolgens in de lak of was zetten. Hierdoor zal het hout er weer als nieuw uitzien. Ook stoffen als leder kunnen makkelijk nieuw leven ingeblazen worden. Leder is makkelijk schoon te maken en als het daarna goed in de was wordt gezet dan keert de soepelheid weer volledig terug in het leder. De kans is dan groot dat gescheurde delen die zijn ontstaan door droog leer zich weer volledig herstellen. Ook voor de stof van banken en stoelen zijn manieren om deze weer goed schoon te krijgen. Het repareren van kapotte stof is iets moeilijker maar deze kan meestal wel vervangen worden.

You Might Also Like