Inrichting, Styling

A touch of colour

21 december 2020

Iets wat je graag wilt, maar wat een moeilijke keuze om te maken is het kiezen van een kleur in je huis. Voor een kinder- en tienerkamer heb je de keuze vaak zo gemaakt, maar voor jouw eigen slaapkamer, keuken, woonkamer en zelfs de hal is dit toch vaak lastig. Want hoe weet je nou zeker of oranje in het huis past. Hieronder ga je ik je helpen met wat de verschillende mogelijkheden van kleur voor in je huis. 

 

Big

Het zegt het al, ga voor veel kleur. Wat je het beste kan doen is een palet maken met items die jij mooi vindt en een palet met kleuren die in jouw huis zijn en welke kleuren hier goed bij passen. Een kleine houvast zijn de 5 elementen. Dit zijn water, aarde, vuur, metaal en hout. Hierbij hoort een basiskleur waar een aantal kleuren omheen zitten die goed bij elkaar passen. Door deze houvast creëer je kleur in huis maar zal het nooit een circus worden. Als je eenmaal de kleuren hebt gekozen, kan je gaan kijken wat je zou willen vervangen of zelf zou kunnen schilderen. Omdat we het nu over groots hebben denk hierbij aan een kast, bank, stoel of een grote lamp boven de eettafel. Kies hierbij wel één item wat in een kleur komt en niet meteen alles. Dat kan er namelijk voor zorgen dat het too much wordt. Maar een te gekke oranje stoel kan natuurlijk prima met een grijze bank!

 

Medium 

Wil je liever niet een groot item wat in een felle kleur komt? Dan kan je ook een stapje lager gaan. Hier kan je voor een kleur kiezen, maar verschillende materialen kan je ook heel goed gebruiken. Denk hierbij aan hout, leer, beton of steen. Een nachtkastje, kleine lamp of een tv kast in een andere kleur dan wit kan natuurlijk heel goed. Zo heb je toch iets meer kleur/materiaal in je huis waardoor het net een iets levendige uitstraling krijgt. Ben je hiernaar op zoek? Check dan zeker de website van RebelHouse, hier kan je veel inspiratie op doen! Dit geldt ook voor meubels in felle kleuren.  

 

Small

Is kleur nog steeds niet helemaal je ding? Dan kan je ook kijken naar bijvoorbeeld een schilderij in een kleur. Dit hoeft geen heftige kleur te zijn, maar wel iets van kleur. Ook kan een vloerkleed een optie zijn. Veel vloerkleden hebben vaak wel iets van kleur en een patroon erin waardoor het toch iets levendiger wordt. Maar ook gekleurde kussen op de bank, een blauw dekbedovertrek of juist een mooi kunstwerk in de hang kan jou huis die extra touch geven. Wees dus vooral niet bang, en durf ook uit te proberen. k

Accessoires 

Heb je toch liever alles strak in een kleur, vergeet dan niet dat je altijd een accessoire kan toevoegen. Denk aan kleurrijke bloemen of leuke kamerplanten. Maar ook een spiegel kan natuurlijk heel mooi staan, waardoor het toch wat extra kleur toe voegt! Neem snel een kijken op RebelHouse voor de leukste accessoires in jouw huis! 

You Might Also Like