Inrichting, Uncategorized

Zo breng je jouw huis in Scandinavische sferen

14 november 2018

Als we denken aan Scandinavië, denken we vooral aan extreme kou en korte dagen. Er zijn niet veel mensen die hier ook daadwerkelijk geweest zijn, maar toch zijn we allemaal bekend met het Scandinavisch design. De Scandinavische woonstijl is al enkele jaren ontzettend populair in ons land. Naar verwachting zal die populariteit de aankomende jaren alleen nog maar toenemen. Minimalisme, lichte kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen spelen een steeds belangrijkere rol binnen ons interieur. We houden van duurzaam leven en dit zie je ook terug in onze keuzes voor meubilair en woonaccessoires. De Scandinavische woonstijl speelt hier perfect op in. In dit artikel vertellen we hoe je jouw woning door de Scandinavische sferen laat beïnvloeden.

Meer licht in huis

Licht speelt een zeer belangrijke rol in het Scandinavische interieur. In Scandinavië zijn de dagen vaak ontzettend kort en donker. De kou overheerst en het is moeilijk om meer sfeer en licht in huis te brengen. Dit was dan ook de reden dat de Scandinaviërs naar een slimme oplossing zochten. Het gebruik van lichte kleuren en meubels draagt bij aan een mooi lichtpalet in huis. Dit zien we dan ook terug in de meest populaire Scandinavische designlabels. Hay design is hier een goed voorbeeld van. Door te spelen met licht en verschillende frisse kleuren, oogt de woning direct een stuk ruimer en lichter. Dit is niet alleen in de Scandinavische woningen ontzettend belangrijk, maar ook in onze huizen kunnen we daar enorm van profiteren.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen mogen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. De Scandinavische woonstijl was de voorloper op vrijwel alle huidige woontrends. Inmiddels beschikt vrijwel iedereen over enkele natuurlijke elementen om hun woning mee te verrijken. De Scandinaviërs staan bekend om hun voorliefde en respect voor natuurlijke materialen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor de juiste bezieling en sfeer in huis.  

Frisse kleuren

De Scandinaviërs zijn ontzettend goed in het optisch vergroten van hun woningen. De Scandinavische woningen zijn over het algemeen redelijk klein. Hierdoor is het moeilijk om meer sfeer in huis te brengen. Dit hebben zij slim opgelost door het gebruik van multifunctionele meubels, minimalisme en frisse kleuren. Frisse kleuren geven de woning een ruimtelijk gevoel. Wees echter niet bang: dit betekent niet dat je je gehele woning in het wit moet schilderen. Ook pasteltinten en andere lichte kleuren passen perfect bij deze trend. Wil je de Scandinavische woonstijl iets minder streng doorvoeren? Maak dan gebruik van één accentmuur in een felle kleur en laat de rest overwegend neutraal.

Minimalisme

Minimalisme is het sleutelwoord voor de Scandinavische woonstijl. Bij minimalisme moeten veel mensen direct denken aan een woning zonder enige accessoires of sfeerelementen. Dit is gelukkig niet juist. Ook in de Scandinavische woonstijl zie je woonaccessoires terug, dit zien we bijvoorbeeld bij de accessoires van Muuto design. De accessoires spelen echter geen overwegende rol in huis. Zij worden enkel gebruikt om de huidige meubels te complimenteren. Alles wat je in huis hebt staan, moet een rol spelen in het woongenot. Bij minimalisme is het belangrijk om continu afwegingen te maken. Ga je dit product echt gebruiken of staat deze enkel voor de sier? Bij het Scandinavisch design zijn de meubels de eyecatchers. Hierdoor heb je vrijwel geen enkele aankleding nodig om de sfeer in de ruimte te verhogen.

You Might Also Like