Badkamer

De badkamertrends van 2019

13 november 2018

Wanneer je bezig bent met de oriëntatie van een nieuwe badkamer wil je wel gelijk een moderne badkamer hebben. Meestal herken je ze direct wel, maar met deze blog zetten we de belangrijkste trends voor 2019 vast voor je op een rijtje.Raw


In 2019 hebben we veel minder kleuren en vormen in de badkamer dan dat we nu hebben. Het wordt weer wat minder kleurrijk. Die grote en grove terrazzo patronen zijn anno 2019 helemaal in! Daarnaast komen natuurlijke elementen weer helemaal terug. Alles draait om natuurlijke materialen. Hout, marmer en natuursteen kom maar door! De bruine tinten zijn helemaal terug. Robuust RVS mag nog steeds, maar je zal ook meer koper tegenkomen voor een warme uitstraling. Een alternatief zijn zwarte kranen die je nog niet zo vaak tegenkomt. In de nieuwste brochures zien we badkamermeubels en badkameraccessoires steeds vaker terug die helemaal in dit plaatje past. Intens zwart is bij de raw stijl niet de juiste kleur. Onze voorkeur gaat daarom ook uit naar vloertegels van antraciet.

 

Modern classic


Naast raw is de moderne-klassieke stijl weer helemaal terug. Je bent pas echt goed bezig wanneer je bruine, blauwe en groene kleuren toepast. Door het gebruik van mooie matte en donkere materialen, komt de woonstijl van de jaren ’70 en ’80 weer helemaal terug. Ook mogen we weer gebruik maken van goud. Dit geeft in combinatie met hout een mooie luxe uitstraling. Het voordeel van matte materialen is dat er geen vingerafdrukken zichtbaar achterblijven. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt, is dit echt een must.

 

Opgeruimd staat netjes…


Een badkamer moet ook een lekkere ruimte zijn om te ontspannen. Zorg er daarom voor dat alles uit het zicht is. Zorg voor voldoende opbergruimte achter kastjes en deurtjes. Een extra kastje of laadje komt altijd van pas!Moodboard


Wanneer je bezig gaat met een nieuwe badkamer is het aan te raden om een moodboard te maken. Zo is in één oogopslag zichtbaar wat je wensen zijn. Je kunt natuurlijk ook andere moodboards gebruiken van bijvoorbeeld Pinterest. Dit is super handig om alvast goed voorbereid op pad te gaan.

You Might Also Like