Badkamer, Elektra

LED inbouwspots voor de badkamer

4 februari 2016

De badkamer is over het algemeen niet de meest gezellige ruimte in uw woning, tijd om hier iets aan te doen! Met LED inbouwspots in de badkamer is het mogelijk om de sfeer binnen een korte tijd een stuk beter te maken, zonder dat het een gigantisch grote investering vergt. Integendeel zelfs, door nu te investeren in LED inbouwspots of bijvoorbeeld LED strips kunt u op termijn flink op de energiekosten sparen. Zo heeft u enerzijds meer sfeer in huis en bespaart u daarnaast ook nog, een win-win situatie! Er zijn tegenwoordig tal van verschillende soorten LED inbouwspots verkrijgbaar, waardoor u altijd een geschikt model vindt voor bij de inrichting van uw badkamer. Wilt u een standaardkleur, of wilt u de kleur van de LED inbouwspots kunnen veranderen?

Wisselende kleur van de LED inbouwspots
Het fraaie aan de meeste LED inbouwspots die tegenwoordig worden aangeboden, is de mogelijkheid om de kleur van de verlichting aan te passen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘wit’ licht tijdens het douchen in de ochtend en een romantische rode kleur licht in de avond! Naast deze twee kleuren heeft u vanzelfsprekend de keuze uit alle kleuren van het kleurenspectrum, zodat u altijd een geschikte kleur voor de sfeer in uw badkamer vindt. Let wel, niet iedere inbouwspot beschikt over de mogelijkheid om de kleur van het licht te laten veranderen. Het is dus belangrijk om hier bij de aanschaf van uw LED inbouwspots voor de badkamer goed op te letten. Bij een dergelijke inbouwspot krijgt u over het algemeen een handige afstandsbediening, waarmee u de kleur eenvoudig kunt veranderen.

De kleur van de LED inbouwspots is vanzelfsprekend niet het enige aspect waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf van LED verlichting. Ook de plek waar u de spotjes wenst te gebruiken kan essentieel zijn bij uw aankoop! Wilt u de LED inbouwspots bijvoorbeeld in het aanrechtblad monteren, net boven de spiegel in het plafond, of ergens anders? Als u de LED verlichting bijvoorbeeld onder uw aanrechtblad gebruikt, zijn LED strips doorgaans gemakkelijker te bevestigen. Het geeft gegarandeerd een gezellig effect in uw badkamer!

Waarom voor LED verlichting kiezen?
Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor LED verlichting in huis. Zoals in de inleiding van dit artikel al werd genoemd, is LED verlichting gericht op de toekomst en uiterst duurzaam. Zeker in vergelijking met conventionele spaar- en halogeenlampen. Het verbruik van LED lampen komt ongeveer overeen met circa 15% van het verbruik van een gloeilamp, waardoor u jaarlijks flink op de energiekosten kunt besparen. Kortom, u investeert in de toekomst met LED inbouwspots voor de badkamer.

Een ander voordeel is dat de LED lampen veel langer meegaan, dan gewone lampen. Stel bijvoorbeeld dat u de LED verlichting dagelijks acht uur aan heeft staan, dan zullen de lampjes gemiddeld gezien tien jaar meegaan! Tot slot is ook het feit dat LED verlichting niet warm wordt een voordeel. De kans op een brand in huis neemt hier namelijk mee af.

You Might Also Like