Badkamer

Lekker loungen in je eigen bubbelbad

15 december 2016

Lang niet iedere woning in Nederland heeft voldoende ruimte in de badkamer om een bad te plaatsen. Sommige mensen vinden dit zonde, anderen maakt het eigenlijk niet veel uit. Ga jij binnenkort je badkamer verbouwen en wil je een bad in je badkamer? Denk er dan eens over na om een bubbelbad te plaatsen. Dit kost weliswaar een paar duiten meer dan een gewoon bad, maar het heeft ook behoorlijk wat meer voordelen. Hieronder lees je meer waarom het heerlijk is om in je eigen bubbelbad te kunnen loungen.

Ontspannende werking

Een lekker warm bad kan ervoor zorgen dat je na een drukke dag weer helemaal tot rust komt. Voor het lichaam kan het al voldoende zijn wanneer je een paar minuten in een bad met warm water gaat liggen. Een bubbelbad werkt in dit geval extra goed. De bubbels zorgen er namelijk voor dat je spieren nog meer ontspannen, waardoor je lichaam optimaal tot rust komt.

Hygiëne

Om lekker te kunnen loungen in je eigen bubbelbad, is het natuurlijk van belang dat je hem goed schoon houdt. Wanneer je dit niet doet, loop je namelijk het risico om ziek te worden. Zo kun je bijvoorbeeld legionella oplopen wanneer je jouw bubbelbad niet goed schoonmaakt. Door de hoge temperatuur ontwikkelen bacteriën zich namelijk makkelijk. Om dit te voorkomen is het voornamelijk van belang dat je de gaten voor de lucht in het bad goed schoonmaakt. Alleen dan kun je op een gezonde wijze blijven genieten van je bubbelbad.

Geen ruimte voor een bad?

Wanneer je geen ruimte hebt voor een bubbelbad in je badkamer, bestaat er nog een andere mogelijkheid om toch lekker te kunnen loungen in je eigen bubbelbad. Zo kun je er voor kiezen om een jacuzzi aan te schaffen en deze in je tuin te plaatsen. Op deze manier heb je toch de mogelijkheid om te genieten van een bad, dat ook nog eens voorzien is van bubbels.

You Might Also Like