Inrichting, Vloeren

Vloerkleed matchen met laminaat

10 december 2020

Laminaatvloeren zijn een relatief nieuw concept in woningontwerp, maar dankzij de eenvoudige installatie, betaalbare prijs en fantastische presentatie is het uitgegroeid tot een van de meer populaire vloerstijlen. Woonaholic.nl kan je hier alles over vertellen. Eén van de meest voorkomende punten van kritiek op laminaatvloeren is echter dat het koud kan aanvoelen en dat je door het dunne materiaal en het koude oppervlak veel warmte uit je kamer kunt verliezen. Veel mensen kiezen daarom om een lekker warm vloerkleed te kiezen. Het probleem waar veel mensen alleen tegenaan lopen is dat ze niet weten welke kleur vloerkleed zou passen bij het laminaat. Lees de onderstaande blog om daarachter te komen. 

Textuur en stijl

Met laminaatvloeren heb je meer ruimte voor welk vloerkleed dan ook, aangezien laminaat altijd een neutrale kleur is waarop je kunt bouwen en je kamer kunt creëren. Daarom is de textuur en stijl van het vloerkleed dat je kiest helemaal je eigen keuze.

Verwarm je ruimte

De kans is groot dat je een vloerkleed wilt kiezen dat je kamer verwarmt. In dat geval kies je voor een dikke stijl, zoals een getuft vloerkleed of een tapijt met gesneden pool. Deze zijn niet alleen zacht onder de voeten en goed isolatiemateriaal, maar ze zullen ook een extra stijlelement bieden als de vloer er nu nog kaal uit ziet. 

Kleur en patroon

Laminaatvloeren zijn vaak één neutrale kleur, daarom kan je een vleugje kleur in de kamer brengen met een vloerkleed dat contrasteert met het laminaat. Als je een complementaire kleur kiest, zal het vloerkleed echt uit de rest van de kamer springen, wat vooral handig is als je op zoek bent naar een opvallend vloerkleed. Maar je hoeft niet per sé een opvallend vloerkleed te kiezen. Het is ook heel mooi om een vloerkleed te kiezen dat slechts een iets andere tint heeft dan de laminaatvloer. Dit zorgt voor een hele rustige ruimte. Wonenwijzer.nl kan je verder helpen als je meer informatie nodig heeft over het matchen van kleuren en patronen. Dit blijft wel het moeilijkste onderdeel van een tapijt kiezen.

You Might Also Like