In de tuin

Wat heb je nodig voor een vijver in de tuin?

21 december 2020

Als je de achtertuin wilt ontwikkelen, kun je overwegen om een ​​vijver of waterpartij aan de tuin toe te voegen. Dit kan een aantrekkelijke toevoeging zijn aan elk landschap en geeft veel plezier aan het ervaren van de tuin. Voordat je in zo’n project investeert, moet je weten wat je nodig hebt voor een vijver in de tuin. Er zijn veel soorten vijvers beschikbaar die in de tuin kunnen worden gebruikt, en elk ervan biedt unieke uitdagingen en voordelen. Denk ook aan de filters voor de vijver

 

Veiligheid

 

De eerste overweging bij het creëren van een nieuwe toevoeging aan jouw tuin is veiligheid. Jouw vijver moet worden beschermd tegen mogelijke gevaren zoals kinderen. Het is een goed idee om wat onderzoek te doen om te zien welke functies worden aanbevolen om de kinderen veilig te houden tijdens het spelen in het water. Neem contact op met uw plaatselijke gezondheidsafdeling over aanbevolen werkwijzen voor het installeren van een dergelijke functie. Als de vijver zich in het huis bevindt en als zwembad wordt gebruikt, is enige planning van het ontwerp noodzakelijk.

beschikbare ruimte.

De volgende overweging is de beschikbare ruimte.Je wilt bepalen hoeveel ruimte je beschikbaar heeft voor de vijver. Meet jouw ruimte en gebruik die om vast te stellen hoeveel water je moet installeren. Het is belangrijk om te weten hoeveel water je nodig hebt, omdat dit je kan helpen bij het kiezen van de grootte van de vijver. Je wilt ook rekening houden met het type vijver dat je gaat installeren.

Fontein of zelfs een visvijver

Als je besluit een fontein of zelfs een visvijver te bouwen, dan zijn er opties beschikbaar voor wat je nodig heeft voor een vijver in de tuin. Vijver bedekkingen en vijvers hebben een lange weg afgelegd sinds de dagen van de ouderwetse oude buitenboordmotoren en nep planten. Tegenwoordig is alles wat je nodig hebt voor een vijver in de tuin een beetje creativiteit, een verlangen om meer planten in je tuin te laten groeien en het gebruik van gezond verstand.

Kunstmatige vijver als natuurlijke schoonheid

Veel mensen gebruiken een kunstmatige vijver als natuurlijke schoonheid om hun tuin en buitenruimte te verfraaien. De natuurlijke schoonheid van een vijver kan ook veel karakter toevoegen aan een kleine tuin, en dat extra iets toevoegen dat veel mensen verkiezen boven gazons. Terwijl je de achtertuin ontwikkelt, kun je er zelfs voor kiezen om een ​​vijver in de plannen op te nemen.


De investering

 

Voordat je begint met graven, zijn er verschillende dingen die je moet weten over jouw grond en locatie om een ​​vijver toe te voegen zonder de kosten van de tuin te verhogen. De grond moet diep genoeg zijn om de lengte van de vijver op te vangen zonder verdicht te raken. Afhankelijk van waar de vijver zich bevindt, moet u mogelijk naar drainage-opties kijken. Als je in een kouder klimaat leeft, moet u mogelijk dieper graven voor de grond om voldoende drainage te behouden. 

You Might Also Like