In en rondom huis

De Slaapkamertrends van 2020

17 februari 2020

Vrijdag 13 maart 2020 is het de internationale dag van de slaap. Deze dag vindt jaarlijks plaats op de vrijdag voordat de lente begint. Dus dan is het hoog tijd om je slaapkamer eens een touch-up te geven en deze ready te maken voor de rest van het jaar. Hoe kun je dit precies doen? Wij hebben de slaapkamertrends van 2020 op een rijtje gezet.

De kleur: licht en fris

Het is niet voor niets dat de kleur van het jaar door verfgigant Flexa een frisse kleur is. De kleur Tranquil Dawn van Flexa is een lichtgroene kleur en deze is geïnspireerd op de kleuren van het ochtendlicht zodat je rustig je dag kunt beginnen. Door de kleur te verwerken in je slaapkamer, kun je heerlijk tot rust komen van het chaotische leven. De kleur geeft een simpele, maar mooie basis in je kamer.

Linnen dekbed

Ken je iets zoals de beste dekbed test? Meerdere dekbedden zijn getest en uiteraard is de beste eruit gekomen! Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een heerlijk linnen dekbed. Dit geeft een rustig en natuurlijk effect en past mooi bij de verfkleur Tranquil Dawn.

Pure materialen

Hout, marmer en wollen kleedjes. Zorg dat je de rust in je kamer brengt met pure materialen. Je kunt bijvoorbeeld lekkere wollen dekentjes opbergen in houten aardappelkistjes of je zet kaarsen op een marmeren plaat. Dit ziet er rustgevend uit en brengt ook rust in je kamer. Zie jij het al voor je?

Groene vrienden

Met groene vrienden bedoelen wij uiteraard niet buitenaardse wezens waarvan we niet weten of ze bestaan. Nee, jouw groene vrienden zijn jouw planten! Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Een volwassenen gebruikt zo’n 190 liter zuurstof tijdens zijn slaap dus een groene zuurstofbom kan dan geen kwaad. Dus hup; plaats een plant op je nachtkastje en lekker slapen maar!

Wake-up slowly

De manier van wakker worden wordt ook steeds belangrijker. Heb jij een goede wekkerradio of gebruik je nog altijd je telefoon als wekker? Dan ligt waarschijnlijk ook je telefoon op je nachtkastje waar je, voordat je gaat slapen, veel te veel op kijkt. Klopt het? Schaf een wekkerradio aan en leg die telefoon aan de kant! Doe een uur voor het slapen niks meer met je telefoon en wordt rustig wakker met muziek.

You Might Also Like