In en rondom huis

Beste tips voor een huis kopen in Zaanstad

17 februari 2020

Wil je een huis kopen in Zaanstad? Zorg dat je weet waar je aan toe bent! Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

#1. Schakel tijdig een hypotheekadviseur in

Het is raadzaam om nog voor aanvang van je huizenjacht een hypotheekadviseur Zaanstad in te schakelen. Die kan voor jou berekenen wat je maximaal kunt lenen, zodat je weet wat je maximale koopprijs is en je straks niet per ongeluk te hoog biedt in het onderhandelingsproces. Ook kan een hypotheekadviseur uitzoeken of jij aanspraak maakt op NHG.

#2. Ga nooit akkoord zonder te onderhandelen

Heb je je droomhuis gevonden en een openingsbod gedaan, dan is het tijd om te onderhandelen. Hou daarbij rekening met jouw maximale budget en de situatie op de woningmarkt. Is onderhandelen niet je sterkste punt, dan kun je dit het beste uitbesteden aan een aankoopmakelaar. Een goede onderhandelaar kan je duizenden euro’s besparen!

#3. Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Niet alle verkopers zullen er blij mee zijn vanwege de tijd die het in beslag neemt, maar het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is belangrijk om te achterhalen of het huis geen verborgen gebreken heeft.

#4. Laat ontbindende voorwaarden in het koopcontract opnemen

Is je bod geaccepteerd, dan zal de verkoper een voorlopig koopcontract opstellen. Verzeker jezelf ervan dat hier ontbindende voorwaarden in worden opgenomen, waaronder de bouwkundige keuring en onder voorbehoud van financiering. Zo kun je kosteloos onder de koop uit komen als het huis verborgen gebreken blijkt te hebben of als je de hypotheek toch niet rond krijgt.

You Might Also Like