Buitenleven

10 redenen waarom kunstgras een goed idee is!

19 februari 2020

Twijfel jij nog om voor kunstgras te kiezen? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we 10 redenen waarom kunstgras een top idee is!

 1. Geen last van onkruid meer
  Met kunstgras heb je geen last meer van onkruid, dus dat scheelt enorm veel werk. Je hoeft dan niet meer iedere week met een onkruidbrander aan de slag om onkruid te verwijderen.
 2. Nooit meer maaien
  Ben jij het ook zat om je gazon iedere keer te moeten maaien? Dan zul je vast blij zijn met kunstgras, want dan is maaien uiteraard niet nodig. In de zomer kun je gewoon de deur uit en leuke dingen doen, zonder dat je je gazon moet onderhouden. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: een gazon van kunstgras staat er altijd netjes bij!
 3. Brandplekken repareer je zo
  Ben je aan het barbecueën, maar heb je per ongeluk een brandplek veroorzaakt in het gras? Dan kun je kunstgras makkelijk zelf herstellen, maar een professional inschakelen kan natuurlijk ook.
 4. Ongelukjes van huisdieren zijn nooit een probleem!
  Met een hond heb je vast weleens ongelukjes in de tuin meegemaakt. Dit is met kunstgras gelukkig helemaal geen probleem meer, want na een regenbui is een plasje zo weer weggespoeld. Je hoeft zelf dus niks te doen. Alleen drolletjes moet je natuurlijk wel opruimen: een poepzak pakken, oprapen en klaar!
 5. Kinderen blijven schoon tijdens het spelen
  Kinderen die buitenspelen op een grasveld nadat het geregend heeft, komen vaak terug in modderige kleding. Gelukkig heb je hier nooit meer last van als je kunstgras neemt! Dit scheelt weer een douchebeurt en een wasje!
 6. Het gras ziet er altijd fraai uit
  Kunstgras ziet er altijd mooi uit, of het nu zomer of winter is. Ook overleeft kunstgras moeiteloos hittegolven, hagel, of sneeuw. Tijdens lange periodes van warmte en droogte moet je kunstgras wel een beetje water geven en zand strooien, maar verder hoef je er helemaal niet naar om te kijken. Natuurgras wil dan wel nog eens verkleuren tijdens droge periodes, maar kunstgras blijft altijd mooi, fris en groen. Het gras is dus niet langer groener aan de overkant!
 7. Het bespaart geld
  Kunstgras-korrels zijn een stuk duurder, maar je zult er wel veel langer plezier van hebben. Gemiddeld gaat kunstgras zo’n 15 jaar mee! Verder bespaart kunstgras je ook een hoop energie, want je hoeft het natuurlijk niet te maaien en te besproeien. Hiermee bespaar je ook meteen tijd uit, dus houd je meer tijd over om ander leuke activiteiten te ondernemen. Qua kosten en prijs ben je dus altijd goed uit met kunstgras.
 8. Kunstgras waar je maar wilt!
  Kunstgras kun je overal plaatsen, want het heeft geen zonlicht nodig. Je kunt kunstgras dus ook gerust op een schaduwrijke plek in de tuin plaatsen. Met warm weer kun je dan toch lekker in de schaduw en op een grasveldje zitten. Door de kleine gaatjes die in het kunstgras zitten, sijpelt het regenwater binnen no time weer weg.
 9. Zwembad op kunstgras? Geen probleem!
  Heb je kunstgras in de tuin en zouden je kinderen in de zomer graag een zwembad in de tuin willen om te spelen? Dan is dat geen enkel probleem, want een zwembadje kun je gerust de hele dag op kunstgras laten staan, zonder dat je daarmee het gras verpest.
 10. Lief voor het milieu
  Tenslotte is kunstgras ook nog eens erg milieuvriendelijk. Er zullen namelijk geen gevaarlijke stoffen in de grond komen als het regent. Ook bespaar je met kunstgras meer water omdat je kunstgras niet hoeft te besproeien. Bovendien wordt goede kwaliteit kunstgras gemaakt van milieuvriendelijk en erg duurzaam materiaal.

You Might Also Like