Buitenleven

Barbecue tips & tricks

30 maart 2017

Er is niets zo gezellig als op een zwoele zomeravond heerlijk te barbecueën met familie of vrienden. Ook je kinderen kun je geen groter plezier doen dan de barbecue in gereedheid te brengen. Er is een grote diversiteit aan barbecues op de markt en de uiteindelijke keuze is persoonlijk: je kiest voor de barbecue die jou het beste handt. Welke barbecuevorm je ook kiest, voor alle varianten zijn er veel tips en tricks om je barbecuefeestvreugde te vergroten.

Een goede voorbereiding

Werkt je barbecue op houtskool, steek dan de barbecue in ieder geval een uur van tevoren aan. Leg tussen de houtskool een aantal aanmaakblokjes en steek deze aan. Wanneer het houtskool begint te gloeien verspreid je het gelijkmatig. Je barbecue heeft de correcte hitte wanneer er geen vuur meer te zien is en het houtskool grijs is gekleurd. Vergeet niet om af en toe nieuwe houtskolen toe te voegen.

De beste barbecuevleesbereiding 

Begin allereerst met het verdelen van de vleessoorten. De bereidingstijd verschilt namelijk per vleessoort. Voor biefstukken geldt de langste bereiding, gevolgd door lamsvlees, vervolgens varkensvlees en de kortste bereidingstijd geldt voor de voorgegaarde producten zoals kip en worstjes. Geef alle vleessoorten voldoende tijd om te bruinen en ga ze dus niet steeds omkeren. Verder raden we je aan hiervoor een tang te gebruiken in plaats van een vork. Met een vork prik je namelijk de sappen van het vlees eruit. Gebruik geen zout maar bestrijk het vlees af en toe met olie en je smaakpapillen worden tot ongekende barbecue hoogtes gevoerd.

You Might Also Like