Buitenleven

Thuis je eigen urban jungle!

5 september 2019

De term ‘urban jungle’ heb je de afgelopen tijd vast wel een paar keer voorbij zien komen als je de woontrends een beetje volgt. Het is dan ook een super vette trend die wij zeker koesteren. Een jungle in huis klinkt misschien als een grote bende, maar zo letterlijk moet je het natuurlijk niet nemen. Een urban jungle geeft je huis juist een hele frisse, natuurlijke en levendige uitstraling! 

 

Planten zonder bloemen

Het grootste kenmerk van de urban jungle stijl is dat er veel gebruik wordt gemaakt van planten zonder bloemen, maar alleen met blad. Doordat je geen gebruik maakt van bloemen kun je bijna alle planten combineren en kan er weinig fout gaan aan combinaties. Het combineren van grote kamerplanten met kleinere planten zorgt voor een net wat rommelige look wat het helemaal tot een jungle maakt. Staande kamerplanten kun je dan weer ook combineren met bijvoorbeeld hangende planten. 

 

Creatief met potten en bakken

Mooie bijpassende potten kunnen natuurlijk niet ontbreken als je veel planten in je huis hebt. Bij de urban jungle look is het toepasselijk om voor potten en bakken te gaan met natuurlijke kleuren, zodat je de jungle sfeer zo veel mogelijk behoudt. Ga dus voor groen, grijs of voor mooie aardetinten. Stem het materiaal van deze potten ook goed af op wat bij jouw interieur past. 

 

Welke ruimte kies je?

Als je ervan overtuigd bent dat je een urban jungle in huis wilt, is het natuurlijk nog uitvinden in welke ruimte je dit gaat doen. Je kunt eigenlijk voor elke ruimte gaan, maar het is aan te raden een ruimte te kiezen waar je vaak gaat zitten om even rustig bij te komen! De woonkamer is bijvoorbeeld enorm geschikt, omdat je hier waarschijnlijk vaak te vinden bent en het echt een plek is om tot rust te komen. Leef je uit! 

 

Voor meer inspiratie met betrekking tot het creëren van je eigen urban jungle kun je zeker eens een kijkje nemen op de blog Plant&Praat. Hier kun je van alles vinden over deze en andere stijlen! 

You Might Also Like