Inrichting

De voor- en nadelen van Ikea meubels

3 september 2019
Ikea meubels


Heb jij net een nieuwe woning gekocht of gehuurd? Dan moet deze natuurlijk ingericht worden. Betreft het jouw eerste huis? Dan moet je natuurlijk nog het nodige aanschaffen voor het interieur. Je kunt in dat geval een woonwinkel bezoeken. De producten zijn hier echter ontzettend duur. Voor veel starters is dit onbetaalbaar, zeker gezien het bedrag dat zij maandelijks aan huur of hypotheek moeten betalen. De kans is dan ook groot dat jij naar Ikea gaat voor meubels, accessoires en andere hebbedingetjes. Het kopen van meubels bij Ikea heeft zo zijn voordelen, maar er kleven uiteraard ook de nodige nadelen aan. Wij zetten de voor- en nadelen van Ikea meubels hieronder voor jou op een rijtje!

Ikea meubels: dit zijn de voordelen


We kunnen Ikea rekenen tot de grootste woonwarenhuizen van Europa. Mogelijk is het zelfs wel hét grootste woonwarenhuis. Het is vaak even zoeken voor jij iets gevonden hebt, maar het loont zeker om Ikea meubels aan te schaffen. De voornaamste reden om jouw meubels bij Ikea te kopen is de prijs. Doordat de meubels in grote massa’s geproduceerd worden, is de prijs vaak bijzonder aantrekkelijk. Als starter zijn de meubels van Ikea dan ook prima te betalen. Een ander voordeel is de diversiteit bij dit woonwarenhuis. De meubels hebben misschien veel van elkaar weg, maar ze zijn toch allemaal net weer iets anders. Hierdoor kun jij bij Ikea altijd geschikt meubilair vinden voor in jouw woning.

De nadelen van Ikea meubels


Financieel gezien is het dus bijzonder aantrekkelijk om jouw meubels bij Ikea te kopen. Er kleven echter ook de nodige nadelen aan. Het grootste nadeel is dat jij een groot deel van de meubels zelf in elkaar moet zetten. In de vestigingen van Ikea staat alles mooi opgesteld, maar je krijgt slechts een bouwpakket mee naar huis. Er zit weliswaar een gebruiksaanwijzing bij, maar het is soms behoorlijk worstelen om een kast of ander meubelstuk in elkaar te krijgen. Dit kan voor de nodige frustraties zorgen. De prijs-kwaliteitverhouding is bij Ikea prima, maar vergeleken met de duurdere meubels van woonwinkels laat de kwaliteit vaak te wensen over. Meubels van Ikea gaan doorgaans namelijk niet bijzonder lang mee. Je kunt er wel een paar jaar mee doorkomen, maar dan wordt het toch tijd om de meubels te vervangen.

You Might Also Like