Inrichting

Bescherm uw huis tegen indringers

3 februari 2020

We gaan langzamerhand naar het voorjaar toe. Dat betekent dat de dagen ook beetje bij beetje weer wat langer worden. Maar nog steeds is het na 19:00 ’s avonds pikdonker op straat en gaan bij veel huizen de gordijnen dicht. Dat geeft inbrekers en andere indringers de kans om ongestoord hun slag te gaan. Gelukkig kunt u zelf maatregelen nemen om ongewenst bezoek buiten te houden. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Televisie aan laten staan

We beginnen met een vrij eenvoudige. Inbrekers houden meestal een tijdje een woning in de gaten om het gedrag van de bewoners te monitoren. Gaat u ’s avonds van huis. Laat dan een aantal lichten en de televisie in de woonkamer aan staan. Zo lijkt het alsof nog steeds iemand thuis is. Dit kan inbrekers afschrikken.

Deur op slot en goede sloten.

Ondanks de campagnes op TV zien we nog steeds dat veel mensen de deur achter zich dichttrekken en daarna het slot niet meer omdraaien. Dat is eigenlijk een cadeautje voor een inbreker. Binnen 10 seconden staan ze bij u binnen. Maak het de inbrekers in ieder geval een stuk lastiger door goede sloten op de deuren te plaatsen. Daarnaast kunt u kiezen voor een goed slot op de deur. We raden aan om voor een slot te kiezen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit geeft niet alleen veilig gevoel. Het kan bij sommige verzekeringsmaatschappijen  van invloed zijn op de premie.

Hang een beveiligingscamera op.

Ook raden we sterk aan om een beveiligingscamera op te hangen. Tegenwoordig zijn goede IP camera’s die leuk geprijsd zijn, maar zeker hun werk doen. Ook zijn deze systemen vaak eenvoudig op te hangen en te installeren (Plug & Play principe) zodat het voor iedereen mogelijk is om een goed werkend systeem op te hangen. Laat u wel goed informeren of alleen een camera voldoende is. Beeldmateriaal moet namelijk wel ergens opgeslagen worden. Het kan dus zijn dat u hiervoor ook een recorder nodig heeft.

Ook mag u niet zomaar de gehele straat filmen met uw camera. Zorg dat u de camera op een manier ophangt dat het grotendeels alleen uw eigen voortuin in beeld brengt. Er kan altijd een stukje overlap inzitten en dat geeft ook helemaal niks. Zorg er dan wel voor dat u netjes een stickertje bij uw raam of voordeur plakt, waarin vermeld staat dat de woning is voorzien van camerabewaking. Dit heeft alles te maken met de aangescherpte privacyregels.

You Might Also Like