Inrichting

Openslaand deuren: Een must voor iedere woning

3 februari 2020
Openslaande deuren

De huizenmarkt staat al een tijdje op z’n kop. Veel nieuwe bouwprojecten zijn de afgelopen paar jaar gestart of staan op de planning. Wat we echter bij elk bouwproject terugzien is dat de woning openslaande deuren naar de tuin bevatten. Waarom zijn de openslaande deuren zo ongekend populair? En zijn er ook mogelijkheden om openslaande deuren te realiseren in een bestaande woning? We zetten alles voor u op een rijtje.

Waarom openslaande deuren

Openslaande deuren zijn alleen een stijlvolle toevoeging aan uw woning, maar bieden ook meerwaarde en comfort aan uw terras. Ook bij een verbouwing is het goed mogelijk om openslaande deuren in uw woning te (laten) verwerken. Doordat er veel verschillende mogelijkheden zijn, past er altijd een openslaande deur bij de stijl van uw huis

Materiaalkeuze

Met de keuze voor openslaande deuren is de keuze écht reuze. Belangrijk is bijvoorbeeld de keuze van materiaal. Gaat u voor houten deuren, of kiest u voor PVC deuren. Denkt u liever out of the box en gaat u voor een aluminium kozijn? Het is allemaal mogelijk. De meest gekozen opties zijn echter wel de varianten in hout en PVC. Dit omdat de prijs en de isolatiewaarde hiervan een stuk rendabeler is.

Doorgang naar de tuin

U kunt, naast openslaande deuren, ook kiezen voor een schuifpui. Dit scheelt misschien wat ruimte naar binnen of naar buiten toe. Echter kunnen openslaande deuren verder open dan een schuifpui. Erg belangrijk om rekening mee te houden. Ook geven openslaande deuren een mooiere stijl mee dan een schuifpui. Echter kan dit een persoonlijke voorkeur zijn.

Betrek de tuin naar binnen

Met openslaande deuren betrek je de tuin ook beter bij het huis. Zeker in de lente- en zomerperiode is het prettig de openslaande deuren open te zetten en de buitenlucht naar binnen te brengen. Met vrienden over de vloer is het ook echt een toevoeging bij een barbecue of een etentje doordat je gemakkelijk de keuken kan benaderen en de nodige spullen mee naar buiten kan nemen.

Tip: Wensenlijstje

Voordat u offertes gaat aanvragen is het goed om eens inspiratie op te doen en een wensenlijstje te maken. Hiermee kunnen aanbieders u sneller van dienst zijn en schrikt u ook niet zo snel van de prijs die u voorgelegd krijgt.

You Might Also Like