Inrichting

Verbouwen? 4 redenen om een interieurarchitect in te schakelen

18 juni 2020

Wanneer je gaat verbouwen kan het een grote toegevoegde waarde hebben om een interieurarchitect bij het project te betrekken. Een interieurarchitect weet namelijk als geen ander hoe de ruimte het best vormgegeven wordt, zowel op technisch vlak als op conceptueel vlak. De interieurarchitect zorgt ervoor dat het resultaat van de verbouwing precies zo is als jij voor ogen had. Dit zijn 4 redenen waarom het een goed idee is om een interieurarchitect in te schakelen.

Ervaring met verbouwen

Een uitbouw, nieuwe keuken, een dakkapel of compleet nieuwe indeling van de benedenverdieping, verbouwen doe je over het algemeen maar een aantal keer in je leven. De interieurontwerper heeft echter zeer veel ervaring met dit soort projecten en hij of zij heeft al vele klanten geholpen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Ieder huis is anders, maar de interieurarchitect weet je zeker op punten te wijzen waar je zelf nog niet eerder aan gedacht had. Ook als je een architect inschakelt, is het verstandig om ook een interieur architect mee te laten kijken want de architect focust doorgaans meer op de grove indeling en de buitenkant.

Een uitgebreid netwerk

De binnenhuisarchitect werkt doorgaans samen met vaste vaklui en leveranciers. Hierdoor weet deze altijd de juiste mensen voor jouw klus te vinden, binnen jouw budget. Ook heeft een interieur architect toegang tot unieke inkoopkanalen waar je als particulier geen toegang tot hebt, zoals bijvoorbeeld groothandels en beurzen. Hierdoor kan je jouw interieur direct aan laten sluiten op de allerlaatste trends en hoef je niet bang te zijn om dezelfde meubels en accessoires aan te treffen in het interieur van de buren.

Snel een nieuw interieur

Het kan lastig zijn om het beeld dat je voor ogen hebt te vertalen in een nieuw interieur. Op Pinterest heb je al tientallen borden aangemaakt, maar die ene gave bank of vloer kun je maar niet vinden. De interieurarchitect weet precies waar te zijn voor de mooiste meubels, de beste materialen en betrouwbare vaklui. Hierdoor hoef je niet stad en land af, wat erg veel tijd scheelt.

Kosten besparen

Het kost geld om een interieurontwerper in te schakelen, maar aan het eind van de rit bespaar je juist geld door met experts samen te werken. Je voorkomt namelijk dat er zaken niet naar wens gaan of dat er fouten gemaakt worden die later weer herstelt moeten worden. Ook zorg je ervoor dat jouw huis direct eigen aanvoelt, een hoog afwerkingsniveau is en helemaal aan jouw droombeeld voldoet. Dat is heel wat waard!

You Might Also Like