Inrichting

Aluminium houten kozijnen, een bewuste keuze

11 juli 2017

Kozijnen zijn er in verschillende materiaal soorten. Was het voorheen de standaard om uitsluitend houten kozijnen te gebruiken, tegenwoordig is er een groot scala aan diverse variëteiten. Een bijzondere variant die aan populariteit wint is het kozijn waarin hout met aluminium is gecombineerd. Hierdoor ontstaat een elegant model wat zowel onderhoudsarm is als veel wooncomfort oplevert. In de meeste gevallen kunnen dergelijke moderne kozijnen in elke maatvoering worden geleverd waarmee een uniek concept is geboren.

 

De populariteit van de nieuwe generatie kozijnen

 

Aluminium houten kozijnen worden steeds populairder. Zowel voor nieuw als bestaande bouw worden deze kozijnen vaak gebruikt. Door een zeer ruim aanbod van verschillende modellen is het mogelijk om exact dat kozijn te selecteren wat het beste bij je woning past. De materiaalkeuze is echter niet het enigste argument om de populariteit te verklaren. Ook de mogelijkheid om de kleur van een aluminium houten kozijn te bepalen speelt een grote rol. Neem daarmee nog in ogenschouw dat door de combinatie van aluminium met hout een dergelijk kozijn eenvoudig te recyclen is en je weet exact waarom dit type kozijn zo gewild is. Kortom, een keuze voor aluminium houten kozijnen is een keuze voor meer wooncomfort, weinig onderhoud en goed voor het milieu.

 

Aluminium houten kozijnen, ideaal in veel opzichten

 

Waar veel mensen echter niet bij stil staan is de energie efficiency van de moderne kozijnen. Door de strenger geworden regelgeving op dit gebied is een geheel nieuwe markt onstaan: de energiezuinige kozijnen. Vroeger was er maar weinig aandacht voor de voordelen van een degelijke glasisolatie. gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. De nieuwste generaties kozijnen hebben stuk voor stuk een goede isolatiewaarde waardoor je bij de keuze voor een aluminium houten kozijn direct weet wat de invloed van het nieuwe kozijn op je energierekening zal hebben. Juist als je een hoog wooncomfort wilt combineren met een lage energierekening kom je bij de aluminium houten kozijnen uit. Door de combinatie van hout aan de binnenzijde en aluminium aan de buitenzijde krijg je in principe het beste van twee werelden. Het houten gedeelte zorgt voor de authentieke rijke uitstraling terwijl je door het aluminium gedeelte nagenoeg geen onderhoud hoeft te plegen. Dat was vroeger wel anders.

You Might Also Like