Inrichting

Welke soort banken zijn momenteel populair?

9 november 2017
Fauteuil

Tegenwoordig zijn er banken in allerlei soorten en maten. In dit artikel bespreken we kort enkele banken die tegenwoordig helemaal populair zijn. Doe er je voordeel mee!

De hoekbank

Eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome, maar niet voor niets. De hoekbank is nog steeds mateloos populair bij jong en oud. Een hoekbank past netjes in de hoek, maar kan ook prima vrij staan. Het voordeel is dat je in een soort halve kring kunt zitten, waardoor je de ruimte optimaal benut! Bovendien kun je in de hoek ook nog eens lekker languit liggen als er verder niemand in de buurt is en je eens echt lekker wil chillen.

Een 3- en 2-zits

Een andere optie is om te kiezen voor een driezits en een tweezitsbank. Hierin zijn ook nog weer alternatieven van bijvoorbeeld 3,5 zit. Door de banken apart te plaatsen creëer je een wat meer formele sfeer, wat sommige mensen heel prettig vinden. Kies uiteraard de stof en het materiaal wat jij het lekkerste vindt!

Chaise lounge

De chaise lounge is vrij nieuw. Het is een soort bang met een lang voeteneind. Je kunt hierbij lekker liggen en televisie kijken of lezen. Vaak kom je dit ontwerp ook tegen in een hoekbank, zodat je daar lekker kunt loungen. Het is dus net waar je fan van bent. Je kunt de chaise lounge uiteraard ook los plaatsen naast bijvoorbeeld een driezits bank.

Fauteuil

Ten slotte nog de ouderwetse maar o zo fijne fauteuil. Stamt eigenlijk al uit de achttiende eeuw, maar kan nog steeds heerlijk zitten. Let wel op, want elke fauteuil zit weer totaal anders. Neem dus een dag vrij en ga lekker overal stoelen proberen. Als je eenmaal die lekkere fauteuil hebt gevonden, heb je de neiging om je baan op te zeggen en alleen nog maar te blijven zitten. Heerlijk!

You Might Also Like