Inrichting

Waarom het regelmatig opnieuw inrichten van een ruimte niet altijd verstandig is

9 november 2017
woning inrichting

Mensen houden eigenlijk helemaal niet van verandering. We houden het liefst van hetzelfde. Toch houden veel mensen ervan om zo nu en dan een ruimte opnieuw in te richten. Maar wat zijn daar eigenlijk de nadelen van?

Voel jij je wel thuis?

Allereerst ligt het gevaar op de loer dat een woning wel knus gaat voelen, maar niet echt een thuis is. Een huis is pas fijn als het echt je thuis is en om het mentaal ook als thuis te gaan herkennen moet je wel affiniteit met de woning hebben. Dat heb je niet als de inrichting voortdurend verandert. Je kunt dan nooit echt aan de woning wennen.

Je hebt geen tijd om te wennen en te genieten

Bovendien heb je helemaal geen tijd om aan de veranderingen te wennen en ervan te genieten. Want als je altijd maar bezig bent, dan heb je nooit tijd voor ontspanning. Soms is het ook wel eens klaar en goed. Bedenk eens wat langer wat je voor volgende project zou aannemen en klus en verander eens wat minder. Je zult merken dat het veel meer rust in je hoofd geeft.

Het scheelt veel geld

Bovendien kan het veel geld schelen als je niet continu nieuwe zaken hoeft aan te schaffen. Je kunt een kastje ook gewoon eens van een lik verf van een andere kleur voorzien, dan hoef je daar de kamer niet voor opnieuw in te richten en geen andere kasten aan te schaffen. De verandering hou je daarmee beperkt en toch oogt het weer jong en fris.

Vaak is het leuker om het geld op te sparen en in één keer een wat duurder apparaat of meubelstuk aan te schaffen. Op die manier heb je meer voorpret en bovendien leukere spullen waar je nog meer van kunt genieten!

You Might Also Like